Sök till Jönsbergska

Vecka 12 år 6

Hej elever och föräldrar!

Veckorna rusar iväg och det känns som om våren är på väg. Skönt!

Föräldragruppen i klass 6A påminner om klassaktiviteten den 29-30 mars. Svara senast 22 mars om du kommer eller inte. 

Föräldragruppen i klass 6A skickar med en inbjudan till kommande klassaktivitet. Klicka här för att se bifogad fil.


Svenska

Vi har under veckan avslutat arbetsområdet med läsning i grupper. Alla har gjort en boktrailer som ska visas upp på måndag. De allra flesta är färdiga, men ett par grupper ska ordna det sista under helgen. Kommande vecka börjar vi arbeta med grammatik.

Information från Agneta:

Jag har efter mycket vånda bestämt mig för att lämna Jönsbergska Idrottsskolan, så efter påsklovet kommer inte jag att vara kvar på full tid. Jag ska bara ha kvar franskan i år 8 och 9 terminen ut. Det är sorgligt att lämna en skola där man har fått lära känna många härliga elever, föräldrar och trevliga kolleger men min önskan att få jobba mer med franska gjorde att jag till sist tog beslutet att börja på Hultdalsskolan när det tillfället dök upp. Luisa och Silvie kommer efter påsk att hålla i engelskundervisningen själva och båda klasserna kommer att jobba med ett projekt om engelsktalande länder. Det blir mycket självständigt arbete och användande av datorer så alla elever som behöver hjälp kommer att hinnas med. Hur som helst är det ett tag kvar så vi fortsätter att jobba på och tränar inför nationella proven. Vi har tränat läs- och hörförståelse en period och det har gjort att läxan till vecka 12 kommer att förhöras på tisdag vecka 13 istället och det blir ingen ny läxa till vecka 13 för Luisas och Agnetas grupp.

På fredag den 29 mars, kommer sexorna att åka skridskor på Stallet på eftermiddagen så tag med skridskor och idrottskläder den dagen. Vi kommer att sluta där klockan 15.20.

Ha en trevlig helg önskar,
Rebecca, Martin, Per, Agneta och Lena

--- 


Läxor till nästa vecka

Engelska: Luisas och Agnetas grupp har läs- och hörförståelseprov nästa vecka så det blir ingen läxa. Silvies grupp har oregelbundna verb som ligger på OneDrive.

Spanska: Glosor, läsa och översätta. Finns på OneDrive. Lyssna och träna glosor med hjälp av ovningsmastaren.se.

Tyska: De ska träna på realiapapperet som delades ut vecka 12. Finns också på OneDrive. Även glosor på sidan 91 ska läras in. De tillhör kapitel 6B och 6C.

Prov (se även i provschemat)

Matematik: prov på kapitel fem, fredag 5 april.

Viktiga datum

8 och 10 april: NP engelska
24 april: föräldraråd klockan 18.30
6 och 8 maj: NP matte
13 - 14 maj: PRAO
21 maj: friidrottsdag på Borgsmo
23 – 24 maj: friluftsliv med cykling och övernattning i tält
31 maj: ledigt (klämdag)
7 juni: ledigt (klämdag)
10 juni: volleybollturnering (på skolan)
11 juni: fotbollsturnering 
12 juni: Skolavslutning i St Olai kyrka klockan 10.00.

Senast ändrad 2019-03-22
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 11 år 6 Vecka 13 år 6 »

Per Blomberg