Sök till Jönsbergska

Vecka 13 år 6

Hej elever och föräldrar!

Ytterligare en vecka har runnit iväg och nu är det bara en vecka kvar enligt schema innan temavecka och påsklov tar vid. Denna gång är det språk som står för temat och bland annat kommer eleverna att ha sina nationella prov i engelska. Dessa dagar kommer eleverna att gå i skolan mellan klockan 08.30 och 14.30. Separat schema kommer att läggas ut.

Specialisering

I år 7-9 har eleverna någonting som vi kallar för specialisering 1 gång/vecka. Det betyder att eleverna inför varje nytt läsår får önska en idrott som de sedan undervisas i varje torsdag. Det kan vara en idrott som de redan utövar på fritiden och vill ha mer av eller så kan det vara en idrott som de helt enkelt tycker är rolig. Eleverna har möjlighet att påverka vilka idrotter det finns att välja emellan, men som alla säkert förstår så har vi ett begränsat urval. Däremot finns det alltid en möjlighet att ordna med en egen tränare och träningslokal under den här tiden. Allting bekostas och ombesörjs då av den enskilda eleven. Om någon vill detta behöver ni skicka ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Eleverna kommer någon gång efter påsk att få göra sitt val i Nova. Inför valet kommer alla elever att få prova på dans (torsdag v.14. Besök av DA på skolan) och Cross fit (V.15 på NTC) med externa tränare. Viktigt att tänka på vid valet är att eleven ska ha aktiviteten under hela nästa läsår. Välj något som känns rätt. Frågor om specialiseringen besvaras även de av Joel.

Information från svensklärarna:

Vi har börjat arbeta med grammatik och under nästa vecka kommer vi att ha de sista genomgångarna för att sedan jobba klart med arbetsuppgifterna som rör området. Är man inte färdig med dessa blir det läxa till tisdag vecka 15. Under temaveckan kommer eleverna att få ett prov för att avsluta arbetsområdet.

Ha en trevlig helg önskar,
Rebecca, Martin, Per, Agneta och Lena

Läxor till nästa vecka:

Engelska: Läxfritt i alla grupper.
Spanska: Glosor till kapitel 10 samt läsa och översätta. De finns på OneDrive. Lyssna och träna glosor med hjälp av ovningsmastaren.se De ska också göra färdigt övningarna till kapitel 9 om de inte hann bli klara på lektionstid.
Tyska: Glosor och text samt frågeord. Allt finns på OneDrive.

Prov (se även i provschemat)

Matematik: prov på kapitel fem, fredag 5 april.

Viktiga datum

8 och 10 april: NP engelska
24 april: föräldraråd klockan 18.30
6 och 8 maj: NP matte
13 - 14 maj: PRAO
21 maj: friidrottsdag på Borgsmo
23 – 24 maj: friluftsliv med cykling och övernattning i tält
31 maj: ledigt (klämdag)
7 juni: ledigt (klämdag)
10 juni: volleybollturnering (på skolan)
11 juni: fotbollsturnering 
12 juni: Skolavslutning i St Olai kyrka klockan 10.00.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 12 år 6 Vecka 14 år 6 »

Per Blomberg