Sök till Jönsbergska

Vecka 15 år 6

Hej elever och föräldrar!

Äntligen är det dags för påsklov! Det är barnen verkligen värda efter en intensiv vecka med nationella prov i engelska och språktema resten av tiden. De har jobbat jättebra och även fått möjlighet att prova på det franska språket.

Från Agneta:

Jag, Agneta vill passa på att tacka för den här tiden på Jönsbergska. Det har varit roligt att lära känna era barn och det är mycket som jag kommer att sakna härifrån men istället för jag möjlighet att undervisa mera franska och samarbeta med andra skolor i Europa genom Erasmusprojektet. Jag fick som en bra avslutning med era barn möjlighet att få berätta och lära ut lite för eleverna om det franska språket, var man talar det och varför man lär sig. Det var kul och jag hoppas de väljer franska som nybörjarspråk på gymnasiet när det blir dags!

Uteperioden på idrotten börjar inom kort. Schemat för uteidrotten hittar du under dokument->schema.

Prao 13-14 maj

Eleverna har fått varsin praolapp samt ett säkerhetsformulär. Det är väldigt viktigt att vi får in dessa innan praon äger rum. Datum för prao är 13-14 maj. Senast den 6 maj vill vi ha tillbaka en undertecknad praolapp. Säkerhetsformuläret är även mejlat till eleverna. Om lappen har kommit bort, skriv ut från mejlen och lämna in. Tack på förhand!

Meddelande från föräldragruppen i klass 6A:

För två veckor sedan hade vi en övernattningsaktivitet tillsammans med barnen, där vi åt pizza, hade samarbetsövningar, filmvisning och fria aktiviteter. Barnen är så fina mot varandra och det var en fröjd att få spendera kvällen med dem. Inga problem under kvällen, med att ställa iordning sovplatsen eller att städa efteråt. Det är väldigt fina barn vi har i klassen. När alla har betalat kommer överskottet från övernattningen bli 2.745 kronor. Ni som inte har betalat sätter in pengarna direkt på klasskontot i SEB: 5323 338 97 95.

Cykling 23-24 maj

Torsdag och fredag 23-24 maj är det dags för friluftsliv i årskurs sex. Vi ska gemensamt cykla från skolan ut till Ågelsjön. Vi kommer att övernatta i tält och genomföra flera moment kopplade till idrottsundervisningen vad gäller friluftsliv. Det kommer även finnas tid för lek och spel. Det kommer att bli mycket roligt! På förra föräldramötet tog vi upp frågan om hjälp med utkörning av tält och annat. Det var några föräldrar som anmälde intresse att kunna hjälpa till. Det är fördel om du har tillgång till bil och släp eller något typ av fordon med stor lastkapacitet. Kan du hjälpa till att köra ut material från skolan till Ågelsjön? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Om ni har tillgång till tält och är villiga att låna ut det så är vi mycket tacksamma för om det går att ordna. Vi ställer denna fråga i klasserna under kommande bastider. Ytterligare information om cyklingen kommer att delges via veckobrevet kommande veckor. Det handlar t.ex. om packlista och mycket mer.

Ha ett riktigt skönt påsklov önskar,
Rebecca, Martin, Per, Agneta och Lena

Läxor till vecka 17

Tyska: Gör klart presentationen om dig själv, träna på klockan (s. 81), övriga ord och uttryck på OneDrive.
Spanska: Gör klart övningarna 1-5 på kapitel 10.

Viktiga datum:

24 april: föräldraråd klockan 18.30
1 maj: ledigt
6 och 8 maj: NP matte
13 - 14 maj: PRAO
21 maj: friidrottsdag på Borgsmo
23 – 24 maj: friluftsliv med cykling och övernattning i tält
31 maj: ledigt (klämdag)
7 juni: ledigt (klämdag)
10 juni: volleybollturnering (på skolan)
11 juni: fotbollsturnering 
12 juni: Skolavslutning i St Olai kyrka klockan 10.00.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 14 år 6 Vecka 17 år 6 »

Per Blomberg