Sök till Jönsbergska

Vecka 17 år 6

Hej elever och föräldrar!

Hoppas att ni njutit av påskledigheten och det fina väder som det har bjudits på.

Prao 13-14 maj

Vi påminner om prao, den 13-14 maj. Alla elever har fått varsin praolapp och den är även skickad via mejl. Vi ber om att få tillbaks praolappen, ifylld och med underskrift, senast den 6 maj. Tack på förhand.

Ändring lunchtid för 6A

Klass 6A har lunchrast mellan klockan 10.20 - 11.00 på torsdagar. Eleverna äter lunch från cirka klockan 10.30. Anledningen till ändringen är av schemateknisk karaktär. 

Cykling 23-24 maj

Torsdag och fredag 23-24 maj är det som tidigare nämnt dags för elevernas första friluftsaktivitet med övernattning. Vi ber er redan nu inventera och se över tillgången på en fungerande cykel. 

Vi har fått några svar angående hjälp med utkörning av tält, packning, etc. samt utlåning av friluftsutrustning. Stort tack för det! Ifall det finns fler som har möjlighet att hjälpa till, vänligen hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi planerar att packa torsdag morgon den 23/5 från cirka klockan 08.15 och skulle helst se att sakerna körs ut till någon gång innan lunchtid aktuell dag. På fredagen den 24/5 är tänker vi cykla in mot Norrköping vid cirka klockan 10.00. Det betyder att all packning behöver packas på släp eller i bilar från cirka klockan 09.00 på fredagen. Det handlar om att transportera 52 stycken väskor, 8-10 tält, 12-15 gasolkök, kvällsmat för 60 personer och diverse utrustning. Ett eller två släp behövs eller flera bilar med goda lastmöjligheter. Vi tar tacksamt emot all hjälp vi kan få! 

Specialiseringsval

I år 7-9 har eleverna någonting som vi kallar för specialisering en gång per vecka. Det betyder att eleverna inför varje nytt läsår får önska en idrott som de sedan undervisas i varje torsdag. Det kan vara en idrott som de redan utövar på fritiden och vill ha mer av eller så kan det vara en idrott som de helt enkelt tycker är rolig. Valet genomförs i Nova. Alla väljer ett första-, andra- och tredjehandsval. Sista dag att genomföra valet är torsdagen den 2 maj. Viktigt att tänka på vid valet är att eleven ska ha aktiviteten under hela nästa läsår. Välj något som känns rätt. Frågor om specialiseringen besvaras av Joel Törndahl via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Trevlig helg önskar,
Rebecca, Martin, Per och Lena

Läxor till vecka 18

Spanska: Prov på kapitel 6-10. Information om provet, samt översättningarna på alla kapitel, ligger på drive från förra veckan. Informationen har även delats ut i pappersform.

Tyska: Glosor, kapitel 7C samt repetition av grammatik. Se dokumentet “läxor” på OneDrive. Checklista inför kommande prov, tisdag vecka 22, ligger även den ute på OneDrive.

Engelska: Luisas grupp – inga läxor.

Viktiga datum

1 maj: ledigt
6 och 8 maj: NP matte
13 - 14 maj: PRAO
21 maj: friidrottsdag på Borgsmo
23 – 24 maj: friluftsliv med cykling och övernattning i tält
31 maj: ledigt (klämdag)
7 juni: ledigt (klämdag)
10 juni: volleybollturnering (på skolan)
11 juni: fotbollsturnering
12 juni: Skolavslutning i St Olai kyrka klockan 10.00.

Senast ändrad 2019-04-26
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 15 år 6 Vecka 18 år 6 »

Per Blomberg