Sök till Jönsbergska

Vecka 18 år 6

Hej elever och föräldrar!

Hoppas att ni alla haft en riktigt trevlig valborg.

Nationella prov i matematik 6/5 och 8/5

Måndag 6/5 och onsdag 8/5 nästa vecka är det dags för nationella prov i matematik. På måndag 6/5 startar nationella provet klockan 08.10. Ordinarie undervisning återupptas efter nationella proven under måndagen.

Nationella provet på onsdag 8/5 startar klockan 11.50 och avslutas cirka klockan 14.20. Ordinarie undervisning återupptas efter nationella proven under onsdagen (NO för 6A och hemkunskap för del av 6B).

Prao 13-14 maj

Vi påminner om prao, den 13-14 maj. Alla elever har fått varsin praolapp och den är även skickad via mejl. Vi ber om att få tillbaks praolappen, ifylld och med underskrift, senast den 6 maj. Tack på förhand.

Borgsmo 21 maj

Tisdagen den 21 maj är det dags för friidrottsdag på Borgsmo IP. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”basgruppskamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp.

Cykelfriluftsdagar 23 – 24 maj

Torsdag och fredag 23-24 maj är det dags för elevernas första friluftsaktivitet med övernattning. Vi ber er redan nu inventera och se över tillgången på en fungerande cykel. Cykelhjälm är obligatoriskt.

Vi har fått in flera svar angående hjälp med utkörning av tält, packning, etc. samt utlåning av friluftsutrustning. Två föräldrar har möjlighet att köra båda turerna med släp. Ett antal har anmält att de kan köra material i bilar. Vi kommer att mejla berörda under kommande vecka för bekräftelse och göra klart inför cyklingen. Ett stort tack för all erbjuden hjälp.

Vi planerar att packa torsdag morgon den 23/5 från cirka klockan 08.15 och skulle helst se att sakerna körs ut till någon gång innan lunchtid aktuell dag. På fredagen den 24/5 är tänker vi cykla in mot Norrköping vid cirka klockan 10.00. Det betyder att all packning behöver packas på släp eller i bilar från cirka klockan 09.15 på fredagen ute vid tältplatsen.

Trevlig helg önskar,
Rebecca, Martin, Per och Lena

Läxor till vecka 19

Tyska: Månader s. 80 i textboken. Du ska också förstå och kunna läsa texter s. 66-67 i textboken. Checklista inför kommande prov, tisdag vecka 22, ligger ute på OneDrive.

Viktiga datum:

6 och 8 maj: NP matte
13 - 14 maj: PRAO
21 maj: friidrottsdag på Borgsmo
23 – 24 maj: friluftsliv med cykling och övernattning i tält
31 maj: ledigt (klämdag)
7 juni: ledigt (klämdag)
10 juni: volleybollturnering (på skolan)
11 juni: fotbollsturnering
12 juni: Skolavslutning i St Olai kyrka klockan 10.00.

Senast ändrad 2019-05-03
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 17 år 6 Vecka 19 år 6 »

Per Blomberg