Sök till Jönsbergska

Vecka 19 år 6

Hej elever och föräldrar!

Prao 13-14 maj

Nästa vecka inleds med prao för år 6, måndag och tisdag 13-14/5. Vi hoppas att det blir två trevliga och lärorika dagar.

Borgsmo 21 maj

Tisdagen den 21 maj är det dags för friidrottsdag på Borgsmo IP. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”basgruppskamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp.

Cykelfriluftsdagar 23 – 24 maj

Torsdag och fredag 23-24 maj är det dags för elevernas första friluftsaktivitet med övernattning. Vi ber er redan nu inventera och se över tillgången på en fungerande cykel. Cykelhjälm är obligatoriskt. Nedan finns även packlista bifogad (med reservation för tillägg). Jag (Per) och Martin har provat att cykla sträckan ut till Ågelsjön dels för att se över säkerheten på vägen dit samt dels för att göra upp en exakt sträckning.

Länk till packningslista.

Vandring hösten 2019

I början av kommande hösttermin är det dags för nästa friluftsäventyr. Vi beger oss då ut på vandring. Denna gång kommer vi att hålla till i området kring Kolmården. För 6a (blivande 7a) sker vandringen den 22 - 23 augusti och för 6b (blivande 7b) den 29-30 augusti, Vi skulle då behöva hjälp med transport. Vi ber er därför redan nu att se över möjligheterna till att hjälpa till med det. Ifall ni har möjlighet, vänligen hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv då gärna också vilken typ av fordon och vilka lastmöjligheter ni har, antal platser, och vilka sträckor (dit, tillbaks eller både och) ni har möjlighet att hjälpa till med. Vi tar tacksamt emot all hjälp!

Denna helg kommer jag (Per) och Martin att gå hela sträckan samt övernatta ute i skogen. Allt för att ge bästa förutsättningarna för en fin vandring.

Trevlig helg önskar,
Rebecca, Martin, Per och Lena

Läxor till vecka 20 - 21

Teknik: måndagen den 20 maj är det inlämning av teknikrapporten till brobygget. Instruktioner har delats ut i pappersform och har mejlats till varje elev. Observera att den 20 maj är en absolut deadline för inlämning. Skriva gärna på arbetet hemma under helgen och kommande vecka.<br><br>

Tyska: Träna inför kommande prov vecka 22. Checklista ligger ute på OneDrive.<br><br>

Idh: Läs igenom ABB för årets cykelfriluftsdagar. I den är även två länkar bifogade. Den första visar hur man sätter upp de tält vi, till största del, använder oss av. Den andra visar hur man hanterar ett triangakök.<br>
På OneDrive ligger också ett häfte som handlar om allemansrätten och klädval för utevistelse. Du hittar häftet i idrottsmappen. Klicka dig sedan in i mappen “Texthäften”. Under vistelsen vid Ågelsjön kommer du tävla i olika moment kopplat till friluftsliv. Tävlingen bygger bl.a. på ovanstäende information. Senare kommer du även skriva ett läxförhör där dina kunskaper om allemansrätten och val av kläder testas.
<br><br>
Viktiga datum:<br><br>

13 - 14 maj: PRAO<br>
21 maj: friidrottsdag på Borgsmo <br>
23 – 24 maj: friluftsliv med cykling och övernattning i tält<br>
31 maj: ledigt (klämdag) <br>
7 juni: ledigt (klämdag) <br>
10 juni: volleybollturnering (på skolan) <br>
11 juni: fotbollsturnering <br>
12 juni: Skolavslutning i St Olai kyrka klockan 10.00.

Senast ändrad 2019-05-12
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 18 år 6 Vecka 20 år 6 »

Per Blomberg