Sök till Jönsbergska

Vecka 20 år 6

Hej elever och föräldrar!

Borgsmo 21 maj

Tisdagen den 21 maj är det dags för friidrottsdag på Borgsmo IP. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”basgruppskamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp.

Ombyte och dusch sker hemma.

Medtag: Idrottskläder, varma kläder, uppvärmningsoverall, bra skor, vattenflaska, matsäck.

Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i basgruppen. Följ därefter basgruppens tidsschema. Se till att ni håller tiderna! Lunch:

Medtag egen lunch. Lunchen äts på plats när det passar i tidsschemat. Observera att det inte är tillåtet att lämna Borgsmo under dagen.

Pantveckor

På senaste föräldramötet bestämdes att vi denna gång testar att panta själva. Vi pantar under veckorna 21-22 och sätter in pengarna på klasskontot senast 2 juni. Klasskonto: SEB 5323 33 897 95 och märk insättningen med "Pant + barnets namn". Minsta pantbelopp är 100 kr och det är också det belopp vi sätter in om vi inte är med och pantar. Vi bestämmer på föräldramötet i höst om hur vi hanterar panten framöver. Vill vi bli av med pant under sommaren går det såklart bra att fylla på klasskontot innan nästa föräldramöte. Tips om ni har mycket pant är Pantamera Express på returpunkterna i Norrköping och Åby (insättning till PayPal alt. check som kan användas i mataffär).

Vi skickar även med påminnelse till er som inte betalat terminsavgiften på 220 kr (enligt mail från Lina den 16 april) och för klassaktiviteten med övernattning (ni får en påminnelse via mail i helgen).

Cykelfriluftsdagar 23 – 24 maj

Torsdag och fredag 23-24 maj är det dags för elevernas första friluftsaktivitet med övernattning. Inventera och se över tillgången på en fungerande cykel. Cykelhjälm är obligatoriskt. Nedan finner ni ytterligare information kring dessa dagar.

Alla elever samlas på torsdag 23/5 klockan 08.15 på den övre parkeringen. Medtag packning, cykel och cykelhjälm.

Elevernas cyklar parkeras, på trottoaren längs med parkeringen, enligt anvisning av närvarande personal. Blockera inte parkeringen med packning eller cykel. Det är många människor som rör sig på och kring parkeringen under morgonen.

Under cyklingen till Ågelsjön torsdag 23/5

Cykel, cykelhjälm och liten ryggsäck med matsäck (dryck och något näringsriktigt ätbart).

Packas på släpet

Packningen som läggs på släpen ska innehålla allt som står i packlistan (se veckobrev samt mejl). Liggunderlag kan fästas på utsidan av väska om det behövs. I packningen ska även lunchen finnas med. Eleverna har blivit indelade i matlag. Det innebär att samköp och samplanering av lunchen på torsdag 23/5 görs i möjligast mån. Lunchen kan fördelas mellan matlagsmedlemmarna i packningen som läggs släpet. Även frukost och mellanmål till fredagen behöver packas i packningen på släpet.

Under cyklingen från Ågelsjön fredag 24/5

Cykel, cykelhjälm och liten ryggsäck med matsäck (dryck och något näringsriktigt ätbart).

Förhållningsregler i trafik

Observera att hörsamhet och följsamhet gällande trafikregler är av största vikt. Vi kommer att upprepa detta under skoldagarna innan cyklingen äger rum. Kort och gott: tänk efter och lyssna på instruktioner. Diskutera gärna trafikvett hemma och vikten av att vara observant ute i trafiken.

Vistelsen vid Ågelsjön

Eleverna kommer att få prova på flera moment som ingår i friluftsliv utifrån centrala innehållet i idrott. Bland annat ska eleverna laga mat på stormkök och resa tält. Förutom koppling till kurs- och läroplaner så är syftet med vistelsen att ha roligt och att umgås. Det finns goda möjligheter till fria aktiviteter med spel, bad och lek. Ågelsjön är ett naturreservat. Det innebär att det finns klara riktlinjer kring vad som får och inte får göras inom detta område. Denna information får även eleverna upprepad för sig vid flera tillfällen.

På torsdagskvällen den 23 maj kommer vi att grilla hamburgare till eleverna.

Preliminärt tidsschema

Torsdag 23/5

Klockan 08.15 – samling vid övre parkeringen. Packning av släp.
Klockan 08.45 – avfärd mot Ågelsjön.
Klockan 11.30 – framme vid Ågelsjön.
Klockan 11.30 – lasta av släp.
Klockan 12.00 – laga lunch i matlag (samplaneras i matlaget).
Klockan 13.00 – diverse aktiviteter.
Klockan 17.00 – kvällsmat (grilla hamburgare).
Klockan xx.xx – läggdags och tyst i lägret (bestäms senare av närvarande personal).

Fredag 24/5

Klockan 07.30 – väckning och rivning av läger.
Klockan 08.15 – frukost (egen frukost).
Klockan 09.15 – packa släp.
Klockan 09.30 – avfärd till Norrköping.
Klockan 11.45 – framme vid skolan (eventuellt lite tidigare).

Packlista (enskild) - enligt tidigare mejl

Packa allt i en väska. Packa smart! Märk väska och utrustning med namn.

Sovsäck
Liggunderlag (ej madrass)

Toalettartiklar
Tandborste
Tandkräm
Tvål
Solkräm
Övriga sanitetsprodukter efter behov
Badhandduk
Kläder (ett ombyte räcker!)
En kortärmad tröja (funktionsplagg)
En långarmad tröja (förstärkningsplagg, ta en tjocktröja)
Ett par byxor/långa tights
Shorts/korta tights
Ett ombyte underkläder
Ett par strumpor
Badkläder
Mössa
Keps (vid behov)
Vantar (vid behov)
Tofflor
Regnjacka och regnbyxor (!)
Ficklampa/pannlampa
Bestick (diskbar)
Mugg och tallrik (diskbar)
Mellanmål dag ett
Lunch dag ett
Frukost dag två
Mellanmål dag två
Vatten (3 - 4 liter)
Snacks i lagom mängd (vid behov)
Övrig dryck (ej Nocco eller liknande med koffein eller tanin)

Packlista (gemensam för ditt tältlag)

Tält
Stormkök
Toalettpapper
Tändstickor
Diskmedel
Diskborste

Vandring, HT 2019

I början av kommande hösttermin är det dags för nästa friluftsäventyr. Vi beger oss då ut på vandring. Denna gång kommer vi att hålla till i kolmårdsområdet. För 6a (blivande 7a) sker vandringen den 22 - 23 augusti och för 6b (blivande 7b) den 29-30 augusti, Vi skulle då behöva hjälp med transport. Vi ber er därför redan nu att se över möjligheterna till att hjälpa till med det. Vi har redan fått några svar och tackar er för ert engagemang och snabba återkoppling. Tack vare er hjälp har vi möjlighet att bedriva dessa roliga aktiviteter. Ifall fler har möjlighet, vänligen hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Skriv då gärna också vilken typ av fordon och vilka lastmöjligheter ni har, antal platser, och vilka sträckor (dit, tillbaks eller både och) ni har möjlighet att hjälpa till med. Vi tar tacksamt emot all hjälp! Eleverna kommer att planera höstens vandring under kommande temavecka 3-4 juni. Ytterligare (och mer detaljerad information) kommer via mejl. Håll utkik!

Trevlig helg önskar, Rebecca, Martin, Per och Lena

Läxor till vecka 21

Teknik: måndagen den 20 maj är det inlämning av teknikrapporten till brobygget (rappport, skiss, budget och ritning). Instruktioner har delats ut i pappersform och har mejlats till varje elev. Observera att den 20 maj är en absolut deadline för inlämning.

Tyska: Träna inför kommande prov vecka 22. Checklista ligger ute på OneDrive.

Idh: Läs igenom ABB för årets cykelfriluftsdagar. I den är även två länkar bifogade. Den första visar hur man sätter upp de tält vi, till största del, använder oss av. Den andra visar hur man hanterar ett triangakök. På OneDrive ligger också ett häfte som handlar om allemansrätten och klädval för utevistelse. Du hittar häftet i idrottsmappen. Klicka dig sedan in i mappen “Texthäften”. Under vistelsen vid Ågelsjön kommer du tävla i olika moment kopplat till friluftsliv. Tävlingen bygger bl.a. på ovanstäende information. Senare kommer du även skriva ett läxförhör där dina kunskaper om allemansrätten och val av kläder testas.

Viktiga datum:

21 maj: friidrottsdag på Borgsmo
23 – 24 maj: friluftsliv med cykling och övernattning i tält
31 maj: ledigt (klämdag)
7 juni: ledigt (klämdag)
10 juni: volleybollturnering (på skolan)
11 juni: fotbollsturnering
12 juni: Skolavslutning i St Olai kyrka klockan 10.00.

Senast ändrad 2019-05-20
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 19 år 6 Vecka 21 år 6 »

Per Blomberg