Sök till Jönsbergska

Vecka 48 år 6

Hej!

Veckorna rusar förbi och vi närmar oss julen med stormsteg. Dessförinnan har vi däremot en del skolarbete kvar att göra. Vi får med andra ord se till att hålla kämpaglöden uppe ett tag till innan vi välförtjänt får gå på lov.

Fredagen den 6/12 bjuder klass 9B in till “Juldisco” för alla elever i år 4-6. Discot arrangeras på skolan mellan kl.18.00 - 21.30 och inträdet kostar 20kr. Vill man klä ut sig enligt temat är det välkommet. Kiosk finns på plats och roliga aktiviteter utlovas under hela kvällen!

Nu är snön här och valet till 2020 års vinterfriluftsdagar är aktivt. Vinterfriluftsdagen för år 4-8 arrangeras vid Romme Alpin måndagen den 9 mars (v.11) och vinterlägret för år 9 arrangeras i Idre fjäll söndagen den 22 mars – torsdagen den 26 mars. För de elever som inte vill åka utförsåkning erbjuds andra alternativ på de olika destinationerna. Valet gör eleverna tillsammans med sina vårdnadshavare på nedanstående länk senast måndagen den 13:e januari. Följ instruktionerna i formuläret genom länken nedan för att göra beställningar avseende ev hyra, ev lunch och ev medföljande vårdnadshavare. Betalning av eventuella tillval sker i samband med beställningen, dock senast måndagen den 13:e januari. Betalning sker kontant i ett kuvert märkt med namn och BAS-grupp eller via Swish till telefonnummer 1235200787 märkt med elevens namn och BAS-grupp. Mer information om de olika resorna finns att ladda ner på hemsidan. Vi ser fram emot några av läsårets roligaste dagar tillsammans med era barn!

Vinterfriluftsdag år 4-8 Romme Alpin 9 mars
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-OzbbwhiSEhAr9Vstd6648lUQzc5VFJTNEVUQ0ZKSEExNkhCM1NISjlESC4u  

Nedan följer lägesrapport i respektive ämnen:

Matematik: Eleverna arbetar med sannolikhet och procent.

Svenska: Eleverna läser och arbetar med boken “Den osynliga flickan”. Under v.49 kommer eleverna även att förbereda sig inför de nationella proven.

Engelska: Oregelbundna verb till fredag, finns på OneDrive.

SO: Prov på hinduism och buddism på tisdag 3/12.

NO: Eleverna arbetar med kolets kretslopp och laborationer.  

Spanska: Prov onsdag 4/12 på capítulo 1-5. Om man inte är färdig med översättningarna av texterna och övningarna i arbetshäftet får man ta eget ansvarar för att bli det. Checklista till provet finns på OneDrive.

Tyska: Muntligt prov, läsförståelse, samt grammatiktest. Se utdelat häfte.

Idrott: Temat med redskapsgymnastik och basket fortlöper. Musikvideon blir inspelad under fredagen 29/11.

Viktiga datum under höstterminen:         

10-13/12 + 16/12 Temavecka     
17/12 Fotbollsturnering     
18/12 Julavslutning i S:t Olaikyrkan (kl.15.30 - 17.00)     

  Trevlig helg önskar vi handledare i år 6. 
   /Patrik, Lisen, Joel och Alex  

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 47 år 6 Vecka 49 år 6 »

Per Blomberg