Sök till Jönsbergska

Vecka 16 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Under fredagen gjorde eleverna sina specialiseringsval inför nästa läsår. Som vi tidigare nämnt på föräldramöten så går det även att skräddarsy ett specialiseringsval vid utövande av specifik idrott. Detta får då eleven tillsammans med vårdnadshavare eller förening finna en bra lösning kring. Meddela i så fall Joel Törndahl som ansvarar över specialiseringen.

På måndag v.17 kommer eleverna att göra ett studiebesök på Norrköpings Tingsrätt som en del av arbetsområdet Lag och Rätt som vi jobbar med i samhällskunskapen nu. Eleverna kommer att göra besöken i halvklass där vi delat klasserna i mitten på klasslistan. De 13 första eleverna i 7A samlas 08.45 utanför Tingsrätten. De sista 13 i 7A samlas 11.00 utanför Tingsrätten. De 13 första i 7B samlas 12.45 utanför Tingsrätten. De 13 sista i 7B samlas 14.00 utanför Tingsrätten. Dennis och ytterligare någon lärare kommer att vara med. Utöver dessa tider går eleverna enligt ordinarie schema denna dag.

Läxor:

Svenska: 7B har på onsdag och torsdag bok/filmanalys av ”i taket lyser stjärnorna”. Viktigt att eleverna har med sig boken och anteckningar från tidigare.

Samhällskunskap: Läxförhör i lag och rätt. Checklista finns på OneDrive och som instudering har eleverna sitt egna begreppsdokument, Dennis PP och SO-boken sid 186- 199. Samtliga sidor har gåtts igenom med eleverna på lektionstid och de har även fått tid till att träna och förbereda sig.

Spanska: Eleverna ska läsa och översätta kapitel 12 från spanska till svenska + träna på ”futurum” till onsdag v.17.

Tyska: Eleverna har glosor till onsdag v.17. Glosorna finns på glosor.eu och heter ”fritidsaktiviteter”.

Franska: På onsdag v.17 har eleverna prov på hela kapitel 3. Alla instruktioner finns på OneDrive dokumentet "Contrôle semaine 16". Översättningar på texterna finns i dokumentet "Facit kap 3". Även en hörförståelse kommer på provet så lyssna mycket på texterna på Övningsmästaren.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Maria Larsson, Luisa Sandell, Maria Lundberg

VT-17:

v.17. Föräldraråd, onsdag kl.18.30.
v.18. Klämdag, måndag. Första maj, tisdag.
v.19. Kristi himmelfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
v.21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
v.23. Temavecka, måndag – tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka forts torsdag – fredag.
v.24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag. Studiedag, torsdag.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 15 år 7 Vecka 17 år 7 »

Per Blomberg