Sök till Jönsbergska

Vecka 18 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Denna vecka har varit en kortvecka och även nästa vecka blir en sådan där eleverna går i skolan måndag till onsdag. Vi hoppas dock på att den berömda ryssvärmen infinner sig snart, gärna onsdag kväll!

I engelskan har eleverna skickat in sina egenhändigt filmade filmer till Mia och Katja. Filmerna handlar om ett engelskspråkigt land med tillhörande intressanta detaljer kring kultur, kända personer och lite annat smått och gott.

I spanskan skall eleverna ut och resa! De skall få planera ett besök i ett spansktalande land, skriva en dialog kring vad de ska göra (futurum), träffa nya männinskor på tåget på väg dit och prata med dem osv. Denna gång kommer vi att blanda Mias grupp och Luisas grupp så det blir lite nya gruppkonstellationer.

I idrotten följer vi tema volleyboll och friidrott och kämpar på med att finslipa teknik och detaljer inför både Borgsmo och volleybollturneringen. Ja, detta var lite kort om vad eleverna gör i ett par ämnen.

Lisen påminner om att klass 7b har lab i helklass på måndag och i 7a är det grupp 1 som har lab på tisdag.

Läxor:

Spanska: Tills på onsdag skall eleverna ha arbetat färdigt med övningshäftet (kapitel 12). Tyska: Tills på onsdag har eleverna övningen som heter "ge vägbeskrivning". Den finns på glosor.eu.

Franska: Tills på onsdag har eleverna i läxa att kunna veckodagarna.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Maria Larsson, Luisa Sandell, Maria Lundberg

VT-18:

v.19. Kristi himmelfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
v.21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
v.23. Temavecka, måndag – tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka forts torsdag – fredag.
v.24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag kl.11.00-12.30. Studiedag, torsdag.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 17 år 7 Vecka 19 år 7 »

Per Blomberg