Sök till Jönsbergska

Vecka 19 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Efter alla sönderhackade veckor så följer nu tre hela, vanliga skolveckor (bortsett ifrån Borgsmodagen)utan avbrott. I ämnena tar vi tag i de sista bitarna vi behöver hinna med innan eleverna får gå på sommarlov så det är full fart! Kämpa på in i det sista! En sak som vi skulle behöva hjälp med av er elever och föräldrar är att några av elevernas böcker kommit på villovägar, främst i spanskan och engelskan vad vi förstått. Det kan ju bli så att man får med sig fel bok hem eller man lånar någon annans bok vid något tillfälle. Vet man att det ligger någon bok hemma eller i skåpet som man inte ”äger” så lämna in den redan nu. Veckorna går så fort och det är smart att börja i tid så att alla kommer tillbaka innan sommarlovet.

Info ifrån styrelsen:

Efter vårterminen 2018 måste vi tyvärr meddela att två av våra anställda kommer avsluta sina anställningar på Jönsbergska Idrottsskolan. Det gäller Magdalena Lindström Månsson som har undervisat deltid i franska och engelska sedan 2011 samt Maria Larsson som har undervisat i spanska och engelska sedan två år tillbaka. Att de båda anställningarna avslutas härleds till privat karaktär. Rekryteringen av ersättare är sedan en tid tillbaka färdig och tjänsterna inför höstterminen 2018 är tillsatta. Skolans ledning och personal tackar Magda och Mia för ett gott arbete hos oss under åren och önskar de båda lycka till och välkomna tillbaka i framtiden! Välkommen med era ev frågor! Mvh Patrik Jönsson, rektor

Info Borgsmodagen:

Onsdagen den 23 maj är det dags för friidrottsdag på Borgsmo IP. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”BASgrupps-kamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp.

Ombyte och dusch sker hemma.

Medtag: Varma kläder, uppvärmningsoverall, bra skor, vattenflaska, matsäck.

Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen, därefter följ BAS-gruppens tidsschema (se nedan). Se till att ni håller tiderna!

Lunch: Lägg in er egen lunch i tidsschemat när det passar.

Slut: Ca. 15.45

Se separat artikel för mer information:
https://www.jonsbergska.se/component/k2/item/1185-borgsmodagen-23-maj

Läxor:

Spanska: I spanskan fick eleverna sina grupper idag och de har även fått välja ett land. De kommer inte att ha någon vanlig onsdagsläxa i spanska de närmste veckorna. Det kommer dock att krävas att de jobbar hemma med sin dialog bl.a. så att alla hinner färdigt tills dess att de skall redovisa.

Tyska: Eleverna har till på onsdag övningen ”Wir gehen einkaufen” kapitel 16 der Spr.2. Franska: Till på onsdag har eleverna läxförhör på verbet ”Avoir” samt att kunna skapa 6 stycken meningar med verbet.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Maria Larsson, Luisa Sandell, Maria Lundberg

VT-18:

v.19. Kristi himmelfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
v.21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
v.23. Temavecka, måndag – tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka forts torsdag – fredag.
v.24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag kl.11.00-12.30. Studiedag, torsdag.

Senast ändrad 2018-05-10
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 18 år 7 Vecka 20 år 7 »

Per Blomberg