Sök till Jönsbergska

Vecka 20 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Idag fick alla elever ut information om den nya EU- förordningen kring personuppgifter som per den 25.e maj börjar gälla i hela EU. Förordningen heter GDPR (General Data Protection Regulation) och ersätter den svenska personuppgiftslagen. Vi ber er föräldrar att läsa igenom dokumentet, signera det samt skicka med era barn dokumentet till skolan senast fredagen den 25/5.

Påminnelse Borgsmodagen:

Onsdagen den 23 maj är det dags för friidrottsdag på Borgsmo IP. Ombyte och dusch sker hemma.
Medtag: Varma kläder, uppvärmningsoverall, bra skor, vattenflaska, matsäck.
Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen, därefter följ BAS-gruppens tidsschema (se nedan). Se till att ni håller tiderna!
Slut: Ca. 15.45
Fullständig info samt schema för dagen se veckobrevet v. 19!

Fotbollsdag

Tisdagen den 12: e juni på Mirum Arena.
Samling: 08.10 i respektive lag på Mirum Arena på Smedbyfältet.
Medtag: Matsäck för dagen, ingen skollunch serveras.

Lagindelningen görs av idrottslärarna och sätts upp på anslagstavlan dagarna innan turneringen. Varje lag har en ansvarig lagkapten.

Under dagen spelas två turneringar parallellt en för år 7-9 och en för år 4-6.

Varje lag har en i förväg utsedd lagkapten vars uppgift är att meddela till sekretariatet vilka elever i laget som eventuellt saknas. Därefter är lagkaptenen ansvarig för lagets uppvärmning. Under dagen är lagkaptenen också ytterst ansvarig för att laget befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle och att laget uppträder i en sann Fair Play anda med allt vad det innebär.

Tänk på att vi är gäster på Smedbyfältet, att vi hjälps åt att hålla ordning och reda, att vi uppträder på ett korrekt sätt och att vi städar efter oss.
Vi ser fram emot en toppen dag tillsammans med strålande sol, sportsliga insatser, glada elever och många fina finter, dribblingar och mål!

Finalerna spelas 13.10 (år 4-6) och 13.30 (år 7-9). Dagen avslutas efter prisutdelning ca 14.00.

Aktivitetsgruppen i 7b bjuder in till brännboll!

7 b kommer att ha en trivselkväll som avslutning inför sommaren med brännboll och korvgrillning 5/6 Kl 18:00 på Himpafältet, vid badet.
Anmälan med antal personer per familj sker till Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 1/6. Hjärtligt välkomna!

Läxor/prov:

Engelska: Grammatiktest på fredagen.

Franska: Läxa är att kunna böja verbet "faire" i presens. Finns på OneDrive. Förhöret sker på måndag v 22 eftersom vi har Borgsmodag nu på onsdag. Je fais, tu fais, il/elle/on fait, nous faisons, vous faites, ils font.

Tyska: Måndag nästa vecka (v.21) är det muntliga test. Då testar vi kunskapskravet som handlar om att prata. Måndagen därpå (v.22) testar vi av kunskapskraven som handlar om hörförståelse, skrivförmåga och även läsförståelse. Det görs då genom ett skriftligt prov. De teman vi arbetat med är:

- Årstider och väder/ Fritidsaktiviteter
- Byggnader och fråga om vägen / Ge vägbeskrivning
- Kunna handla i butik.

Samtliga glosövningar finns på www.glosor.eu under rubriken "Vt åk 7 ABB 3". Viel Glück!

Matematik: Matteprov på fredag. Algebra.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Maria Larsson, Luisa Sandell, Maria Lundberg

VT-18:

v.21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
v.23. Temavecka, måndag – tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka forts torsdag – fredag.
v.24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag kl.11.00-12.30. Studiedag, torsdag.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 19 år 7 Vecka 21 år 7 »

Per Blomberg