Sök till Jönsbergska

Vecka 33 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Vi hoppas att ni haft en fantastisk sommar med sol och avslappning. Under veckan som varit har vi lärare förberett oss för att göra ert kommande läsår så minnesvärt och bra som möjligt.

Information om vandringen

Datum för respektive vandring:

7A: 23-24 augusti (torsdag – fredag v.34)
7B: 30-31 augusti (torsdag – fredag v.35)

Upplägg för vandringen

Torsdag

Vi träffas på skolan kl.8.00 och åker till Tunabergs kyrka. Vandringen börjar sedan därifrån. Vi följer Sörmlandsleden fram till Västra Kovik där vi slår läger för övernattning. Vid övernattningen finns det sopstation och dass.

Fredag

Vi fortsätter vandringen mot Näfvekvarn där eleverna hämtas upp av föräldrar vid hamnen cirka kl.12.30 (Ej 13:30 som i uppropskallelsen). Etappen den här dagen är ungefär 12 km lång.

Vi behöver hjälp med skjuts både dit och hem. Så ni som har möjlighet, maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och skriv vilken väg du kan skjutsa och hur många platser du har. Så första dagen gäller det från skolan till Tunabergs kyrka och andra dagen från Näfvekvarn till skolan.

Under första veckan kommer eleverna att planera vandringen och får då mer information kring mat och packlista men det kan vara bra att redan nu se över tillgång till liggunderlag, sovsäck mm. som är lämpliga att ta med sig på vandring. Eleverna kommer att bära sin egen utrustning inklusive mat och kök. Ett stormkök tilldelas per grupp. Vill eleverna ta med egna kök är det uppskattat då årskurs åtta genomför paddling samma dagar.

Packlista till vandringen:

Badkläder
Strumpor, gärna flera par.
Handduk
Liggunderlag, ej luftmadrasser som kräver pump
Sovsäck
Underkläder
Tandborste/tandkräm/hygienartiklar
Regnkläder
Varma kläder till kvällen och natten
Ombyte till dag 2
Vatten, 2st 1.5 literflaskor. Både till att dricka på vandringen och att använda vid tillagningen av mat.
Myggmedel
En toarulle
Tändstickor
Plast/fryspåsar 3 liters, några stycken ifall skorna blir blöta.
Tallrik, bestick och mugg. Plast som kan diskas och användas till varje måltid.
Godis, läsk. Ej energidryck.
Ett par sköna och väl inkörda skor är ett måste!

Höstterminen kommer att innebära några förändringar

Therese Andersson som har undervisat eleverna i svenska kommer från och med den här terminen ingå i vårt handledarlag! Vi hälsar Therese hjärtligt välkommen! Upprop på måndag är i vanlig ordning kl. 10:00 och pågår till 12:30. Klass 7A kommer att stanna kvar i skolan för att planera sin vandring och slutar senast 14:30. Lunch serveras i skolan för 7A. Som kompensation kommer 7A sluta 13:50 fredagen 31:e augusti.

Mer information om första veckan hittar ni på hemsidan: https://www.jonsbergska.se/component/k2/item/1218-upprop-20-augusti
Vi ses snart!
Handledarna i år 7

Senast ändrad 2018-08-17
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 23 år 7 Vecka 34 år 7 »

Per Blomberg