Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 7

Hej på er!

Den här veckan har eleverna sprungit skoljoggen, bra kämpat allihopa! En extra utmärkelse till Malte Rosberg och Alice Millan de la Oliva Magnell som har satt nytt skolrekord! De elever som inte genomfört skoljoggen kommer kallas till omspring den 19 september, samling utanför idrottshallen kl. 14:00.

Klassföräldrarna i 7B har planerat en kvällsaktivitet måndagen den 22/10 kl. 17-20. Vi hoppas så många som möjligt kan delta! Mer information om aktiviteten kommer under föräldramötet nästa vecka.

I samhällskunskapen, SO, läser eleverna lag och rätt. Under den här perioden kommer båda klasserna att göra besök hos tingsrätten. 7B gör detta måndagen den 24 september och 7A onsdagen den 3 oktober. Information om tider finns på sista sidan i veckobrevet och gruppindelning görs under kommande lektion. Vi ser detta som en givande erfarenhet där det gäller att ta vara på tillfället. Därav ber vi er påminna era barn om att vi kommer uppträda i ett formellt sammanhang där det är särskilt viktigt att handla med respekt och hänsyn. Vi kommer diskutera detta ytterligare under SO-lektionerna.

Viktiga datum

Föräldramöte: tisdagen den 18/9 v.38 kl. 18:00.
IFK-Malmö: onsdagen den 26/9 v.39 kl. 19:00 (Mer information finns nedan).
Klassaktivitet: måndagen den 22/10 v.43 kl. 17:00 – 20:00.

Läxor

Engelska: fredagen 21/9 v.38. Text ”Life as a twin” och tillhörande glosor. Utmaningstext ”Emails from the heart”.

Spanska: onsdagen 19/9 v.38. Glosor samt texten på kapitel 3. Glosorna och länken till texten finns tillgängliga på Onedrive.

Tyska: onsdagen 19/9 v.38. Glosor, kunna räkna 0 – 20 samt repetition av tidigare glosor som stående läxa.

Provdatum

Matematik: fredagen 14/9 v.37. E/C – prov.
Matematik: onsdagen 19/9 v.38. C/A – prov (eventuell komplettering för E).
Engelska: tisdagen den 2/10 v.40. Läs- och hörförståelse.
NO: torsdagen den 11/10 v.41. Fysik, densitet och materia.
SO 7B: torsdagen den 18/10 v.42. Lag och rätt.
SO 7A: fredagen den 19/10 v.42. Lag och rätt.

Meddelande från styrelsen

Ansökan inför år 4 höstterminen 2019

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -09 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är högtid att ansöka om elevplats inför ht 2019 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2019. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under v.46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 28/11. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42. Ansökningshandlingar finns påwww.jonsbergska.se. Varmt välkomna!

Fotboll

Vi har glädjen att meddela att Jönsbergska Idrottsskolan genom ett samarbete med IFK Norrköping kan erbjuda alla skolans elever gratis inträde på ännu en spännande hemmamatch: IFK Norrköping – Malmö FF den 26/9 kl. 19.00.

Samling sker utanför Entré 2 kl. 18.45 (vi sitter sedan på sektion O). Personal från skolan tar emot era barn och finns med på läktaren under hela matchen. Vi sitter samlat men vi påminner redan nu om att vi är gäster och det är viktigt att vi inte skräpar ned på läktaren. Kom gärna i Jönsbergskakläder till matchen.

För våra yngsta elever i år 4 & 5 finns det möjlighet att få ta med en vårdnadshavare. Vårdnadshavare som vill medfölja mailar till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 20/9.

Eleverna får ut biljetterna i skolan på matchdagen. I halvtid kommer det visas ett trevligt videoklipp på storbildsskärmen, det får ni inte missa! Efter matchen går vi tillsammans ut från arenan så kom och möt upp era barn utanför entré 2 direkt efter slutsignal. Heja IFK!

Ha en skön helg!
/Handledarna år 7

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 7 Vecka 38 år 7 »

Per Blomberg