Sök till Jönsbergska

Vecka 2 år 7

Hej!

Efter ett välförtjänt lov så har vi nu kickat igång terminen. Den här veckan har undervisningen pågått enligt ordinarieschema. Eleverna har fått kodlås till sina skåp vilket ersätter nycklarna, det är givetvis viktigt att de håller koderna hemliga!

Läxor

Engelska
Glosor 5, verb
Tips på hemsida för att träna: http://www.foxiverbs.com/english-irregular-verbs-list-1.html?lg=0&pp=0

Malins grupp ska läsa Diary of a wimpy kid enligt planering. Finns på OneDrive.

Tyska
Glosor "Kleider und Uhr" på www.glosor.eu. Den övningen kommer vi att ha förhör på onsdag v. 3. Övningarna "Kleider" och "Kleider extra" kan man kolla på om man är nyfiken på fler ord.

Spanska
Ni ska läsa och översätta texten ”Cumpleaños feliz ” (kapitel 7). Ni ska även kunna glosorna skriftligt och muntligt. Glosorna och länken till ljudfilen finns på OneDrive.

SO
I projektet ”Grej of the day” ska eleverna förbereda och presentera något som har med ett SO- ämne att göra. Det kan vara allt ifrån en person eller händelse, till ett fenomen eller en process som eleverna vill förklara. Presentationen ska ta max 3 minuter och ska syfta till att lära klassen något. Vill man inte själv presentera sitt ämne, ger man en skriftlig instruktion till Sofie som presenterar det för klassen. Varje SO-lektion kommer att startas med en ”Grej of the day”. Presentationerna börjar nästa på tisdag för båda klasserna. Vi har tre lektioner per vecka vilket innebär att tre elever kommer redovisa på en vecka. Redovisningsschemat går efter klasslistan och vi kommer tillsammans hjälpas åt att påminna vems tur det är inför varje ny vecka.

Svenska
Denna termin startar vi med en muntlig framställning och träna på att leda samtal. Inför denna uppgift ska eleverna läsa en skönlitterär bok som de sedan ska sammanfatta och redovisa. 7A var på Stadsbiblioteket i torsdags och 7B kommer starta sin lektionen nu på måndag (14/1) kl.8.50 på Stadsbiblioteket. Eleverna kommer få tid på lektionerna att läsa men kan även behöva läsa hemma. Boken ska vara utläst vecka 5.

Viktiga datum

Föräldraråd, onsdagen den 30/1 kl. 18:30
Prao, torsdag och fredag den 21/3 – 22/3
Romme, måndagen den 4/3
Föräldramöte, onsdagen den 13/3 kl. 18:00

Examinationer

Matematikprov, onsdagen den 23/1 E/C del
Matematikprov, fredagen den 25/1 C/A del

Vi önskar er en trevlig helg!
/Handledarna år 7

Senast ändrad 2019-01-12
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 50 år 7 Vecka 3 år 7 »

Per Blomberg