Sök till Jönsbergska

Vecka 6 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Nu har vi i full gång med terminens utvecklingssamtal men de flesta har redan haft sina samtal. Det är alltid lika trevligt att få diskutera elevernas framtid och mål den kommande terminen. Det är många ambitiösa och engagerade elever som vi har i år 7. Kul!

I matematik har vi avslutat området geometri och arbetar nu med samband och förändring där det ingår uppgifter med bland annat procent och bråk. Vi arbetar efter en planering som det är elevernas egna ansvar att följa. Det är bra att alltid ta för vana att ta med sig matematikböckerna och arbeta lite extra hemma eller på stuga varje vecka. Om man känner att man behöver mer hjälp så finns det hjälp att få på bland annat www.matteboken.se. Det är också bra om man repeterar multiplikationstabellen om man känner sig osäker eftersom man har väldigt bra nytta av att vara säker på den i just detta område.

Examinationer

Biologiprov, fredagen den 15/2 (s.146 – 175)
Historieprov, torsdagen den 28/2 för 7B samt fredagen den 1/3 för 7A

Viktiga datum

Romme, måndagen den 4/3
Föräldramöte, onsdagen den 13/3 kl. 18:00
Prao, torsdag och fredag den 21/3 – 22/3

Prova på idrott

Som alla känner till så är skolans idrottsprofil allmän och vi arbetar med många olika idrotter under varje läsår. Vi idrottslärare tycker att vi har en bra bredd och variation av aktiviteter. Samtidigt vill vi gärna hitta olika tillfällen där eleverna kan få prova på idrotter som är lite mer ovanliga eller svåra för oss att genomföra i skolans idrottshall eller närområde. Vi vet att många av er föräldrar på skolan har ett stort idrottsintresse och är involverade i olika idrottsklubbar. Vi vänder oss därför till er och frågar om ni har några ingångar hos någon förening till att kunna ta emot en eller flera klasser. Alla typer av idrotter som vi ej har i vår dagliga undervisning är av intresse. Skicka i så fall gärna ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Tack på förhand! //Idrottslärarna

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 5 år 7 Vecka 7 år 7 »

Per Blomberg