Sök till Jönsbergska

Vecka 23 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Den här veckan har vi haft temavecka. Eleverna har fått möjlighet att fördjupa sig inom NO och friluftsliv där en stor del har handlat om att planera och förbereda inför paddlingen i höst. Vi har även testat av elevernas simkunskaper under en eftermiddag på badhuset. Nästa vecka är det dags för volleyboll- och fotbollsturnering. Under måndagen kommer även eleverna att få städa och tömma sina skåp och bänkar. Vi påminner om att titta efter där hemma så att inga skolböcker finns kvar utan lämnas in absolut senast tisdag. Vi kommer att skicka ut inbetalningskort för böcker som inte har blivit inlämnade veckan därefter.

Volleybolldag Måndag 10 juni

Måndagen den 10:e juni blir i princip elevernas sista dag på skolan innan sommarlovet och då är det naturligtvis storstädning som gäller. Denna dag kombineras med en volleybollturnering. Skol IF samlas 07.40 och agerar domare under hela dagen.

Schema

08.10 Samling Basrum städning
09.45-11.45 Idrottshallen (se spelschema)
12.15 Lunch
13.00 - 13.30 Städning
13.30 Idrottshallen titta alt spela slutspel
14.30 Prisutdelning
14.45 Slut

Fotbollsdag

Tisdagen den 11: e juni

Eleverna samlas 08.10 i respektive lag på Mirum Arena på Smedbyfältet för avprickning av handledare. Även när dagen slutar får ingen lämna innan avprickning har skett. Lagindelningen görs av idrottslärarna och sätts upp på anslagstavlan dagarna innan turneringen. Varje lag har en ansvarig lagkapten. Lagnamn enligt följande:

År 4-6 – Djurgården, Hammarby, IFK Norrköping, Helsingborg, Bayern München, Schalke, Werder Bremen, Dortmund, Ajax, Feyenoord, PSV, Herenveen, Bordeaux, Lyon, Paris SG, Marseilee.

År 7- 9 – Milan, Inter, Roma, Juventus, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Valencia, Sevilla, Vasco, Sao Paulo, Fluminense, (Santos = lärarlag) Varje lag har en i förväg utsedd lagkapten vars uppgift är att meddela till sekretariatet vilka elever i laget som eventuellt saknas. Därefter är lagkaptenen ansvarig för lagets uppvärmning. Under dagen är lagkaptenen också ytterst ansvarig för att laget befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle och att laget uppträder i en sann Fair Play anda med allt vad det innebär. Tänk på att hålla koll på tiden, spelschemat är ganska pressat! Fundera över vad ett sportsligt uppträdande innebär och vad ni tillsammans ska tänka på för att få en så trevlig dag tillsammans som möjligt. Självklart umgås ni i huvudsak tillsammans i laget under hela dagen för att skapa bästa möjliga lagsammanhållning.

Eleverna tar med matsäck för dagen, ingen skollunch serveras. OBS! Utifrån tidigare års erfarenheter får ingen elev lämna Mirum Arena under dagen för att tex köpa lunch! Tänk därför på att även ta med lite fika eller mellis som kan behövas under dagen. Finalerna spelas 13.10 (år 4-6) och 13.30 (år 7-9). Dagen avslutas efter prisutdelning ca 14.00. Tänk på att vi är gäster på Smedbyfältet, att vi hjälps åt att hålla ordning och reda, att vi uppträder på ett korrekt sätt och att vi städar efter oss.

Naturligtvis är även föräldrar och syskon hjärtligt välkomna för att titta på och heja när som helst under dagen.

Vi ser fram emot en toppen dag tillsammans med strålande sol, sportsliga insatser, glada elever och många fina finter, dribblingar och mål!

Skolavslutning

Vi samlas i Vasaparken för avprickning hos handledare kl. 09.20. Därefter tågar vi gemensamt till St Olai kyrka. När avslutningen är slut samlas vi utanför kyrkan för att dela ut betygen och önska varandra en härlig sommar.

Viktiga datum

v. 24: 10/6 – Volleybollturnering
v. 24 :11/6 Fotbollsdag
Sommaravslutning S:t Olai kyrka onsdagen den 12/6 kl. 10.00

Det här blir terminens sista veckobrev så vi vill passa på att tacka för ett härligt läsår tillsammans.
Vi ses igen i höst måndagen den 19 augusti kl 10.00-12.30. Ha ett härligt sommarlov önskar vi handledare i år 7!

Senast ändrad 2019-06-05
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 22 år 7

Per Blomberg