Sök till Jönsbergska

Vecka 36 år 7

Hej!

Nu är vi igång på riktigt med all undervisning. Eleverna har fått ut material, böcker och planeringar i vanlig ordning. Vi pratar dagligen om arbetsro och vikten av att tänka på hur man uppträder korrekt.

OBS! Föräldramöte 17/9. Det är föräldramöte tisdagen den 17 september klockan 18.00. Mycket välkommen!

Vi har ett nytt system för tider av utvecklingssamtal. Vi skickar ut en länk där ni bokar en passande tid. Om någon inte fått länken ber vi er kontakta någon av oss handledare.

Skoljoggen 2019 - onsdagen den 18 september Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN” och loppet genomförs för 37:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan. Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Följande samlings-, avpricknings- och starttider för skoldagen gäller (dvs skoldagen börjar vid nedanstående samlingstid för respektive årskurs):

År 7 samling klockan 09.30 och start klockan 09.45.

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan. Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs. Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (from 11.50). Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen.

Varmvatten - avstängning

E.on kommer att genomföra en omläggning av fjärrvärmeledningarna i närheten av fastigheten under augusti-oktober. Det innebär att de kommer att behöva stänga av varmvattnet i huset under en arbetsdag, detta kommer att ske den 11 september 2019 mellan kl. 08.00-23.00. Vi hoppas att ni har överseende med detta! Vid frågor vänligen kontakta Karolina Nygren på e.on 076-132 72 34 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läxor:

Engelska:

Silvies grupp har engläxa till fredag v.37. de ska läsa texten "When we`re not in school" på s. 82-83 i textboken och kunna glosorna. Läxan till som vanligt på OneDrive. Engelskaläxorna till Luisas grupp är läsa och kunna översätta texten: "When we´re not in school"(s.82) och tillhörande glosor.. Läxorna ligger i engelska mappenpå OneDrive.

Ty: Text kapitel 1b. Glosor kapitel 1b (se glosor.eu). Repetera frågeord (se glosor.eu eller s. 86 i textboken). Viel Glück!

Spanska år 7 - Ingen ny läxa till v.37.

Viktiga datum<br><br>
17/9 Föräldramöte <br>
2/10 Föräldraråd för klassernas representanter (klockan 18.00) <br>
18/9  Skoljoggen  <br>
4/10 Orienteringsdag  <br>
21-25/10 Temavecka  <br>
28/10-1/11 Höstlov  <br>
20/11 Föräldraråd för klassernas representanter (klockan 18.00)<br>
10-13/12 och 16/12 Temavecka  <br>
17/12 Fotbollsturnering  <br>
18/12 Julavslutning Matteus kyrkan klockan 15.30-17.00 

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 35 år 7 Vecka 37 år 7 »

Per Blomberg