Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 7

Hej!

Ännu en vecka fylld med aktiviteter är till ända. Utvecklingssamtalen är i full gång och väntas pågå ytterligare i någon vecka.

På tisdag 17 september är det föräldramöte. Vi samlas i skolans café och går därefter till stora datasalen. Mötet börjar klockan 18.00. Mycket välkomna!

I SO jobbar vi med världsdelen Afrika. Vi håller just nu på att jobba med namngeografi med hjälp av seterra. Eleverna är jätteduktiga, tävla gärna mot dem hemma. Vi kommer fortsätta jobba med levnadsvillkor, natur och mycket annat som hör till världsdelen.

Just nu arbetar vi med noveller i svenska. Under nästa vecka kommer eleverna att jobba vidare med sina texter för att sedan två och två ge varandra konstruktiv kritik samt respons på texterna. Behöver man extra hjälp utöver lektionstid finns Sofie tillgänglig på stuga under nästa torsdagseftermiddag.

Eleverna har fysikprov del ett på tisdag 24 september. Information rörande provet är delgiven och finns även att tillgå under OneDrive ("Elever2006"->"NO2006"->"Fysik

Meddelande från klassföräldrar i klass 7A

Hej föräldrar klass 7A!

Nu är det dags att sätta in klasspengen för HT -19.

220 kr in på SEB konto: 5323 33 897 95.

OBS! Märk med barnens namn!
Mvh Lina Ählman, Viggos mamma.

Läxor:

Engelska:

Glosor och texten "The Party" på sidan 84 och 85. Glosorna finns på one drive Spanska år 7 - Ingen ny läxa till v.38.

Ty: Förbered en presentation av dig själv. Gör en mindmap eller liknande där du berättar så mycket som möjligt om dig själv. Utgå från text i kapitel 1c, samt häftet med verb och uttryck i grundform. Berätta lite kort om dig om din familj utifrån texten i kapitel 1c. Fokusera sedan på att berätta om vad du tycker om och vad du inte tycker om att göra. Skriv stödord och träna på att presentera dig själv utifrån stödorden.

Idh

Orientering: Medtag armbandsur till uteidrottslektionerna. Utvärdering vandring: Gå in på Nova och klicka dig in på ABB:n "Vandring år 7". Frågorna till utvärderingen hittar du under fliken "redovisningsform". Besvara frågorna skriftligt, handskrivet på papper eller dataskrivet. Det går också bra att skicka ett dokument med dina svar via mejl. Skicka då till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. OBS! Utveckla dina svar. Utvärderingen är en del av bedömningen. Lämna in senast fredag vecka 39.

Trevlig helg önskar,
Per, Sandra, Rebecca, Martin och Lena.

Viktiga datum

17/9 Föräldramöte klockan 18.00
2/10 Föräldraråd för klassernas representanter  klockan 18.00
18/9  Skoljoggen 
4/10 Orienteringsdag 
21-25/10 Temavecka 
28/10-1/11 Höstlov 
20/11 Föräldraråd för klassernas representanter(klockan 18.00
10-13/12 och 16/12 Temavecka 
17/12 Fotbollsturnering 
18/12 Julavslutning Matteus kyrkan klockan 15.30-17.00 

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 7 Vecka 38 år 7 »

Per Blomberg