Sök till Jönsbergska

Vecka 38 år 7

Hej ! Ännu en vecka har gått. Era barn kämpar på i skolan och vi vill ge dem lite extra beröm för bra engagemang den här veckan. Förra fredagen avslutades i fadderslingorna där eleverna fick i uppdrag att tillsammans bilda ett orienteringsmemory. Ett uppskattat avslut på fredagseftermiddagen. Bra jobbat alla barn!

Vi vill tacka för ett stort intresse på föräldramötet i tisdags. 

Information från skolledningen

Anna Strömlid som har arbetat som skolsköterska hos oss på Jönsbergska sedan hösten 2011, lämnar oss tyvärr till förmån för hennes huvudarbetsgivare som behöver henne på 100% framöver. Vi tackar Anna för hennes gedigna arbete och sitt engagemang som hon har tillfört oss på Jönsbergska under åren och önskar henne ett stort lycka till i framtiden. Samtidigt välkomnar vi in i personalgänget vår nya skolsköterska Hanna Lycklander. Hanna arbetar sedan tidigare på två andra grundskolor som skolsköterska och kommer att finnas hos oss på Jönsbergska på fredagar under läsåret 19/20. Hanna kommer precis som Anna att bedriva sin tidsbokning, öppna mottagning, vaccinationer och regelbundna kontroller under fredagar samtidigt som hon utöver dessa arbetsuppgifter ingår i skolans elevhälsoteam. Hanna kan ni kontakta via era handledare eller via Hannas personliga kontaktuppgifter som ni hittar på vår hemsida.

För kännedom

Onsdagen den 25 september börjar skolans idrottsförening försäljningen av luvtröjor i skolans caféteria. Det finns möjlighet att köpa tröjorna från och med onsdag 25 september och framåt. Så länge lagret räcker. Tröjorna med brodyr finns i färgerna marinblå och grå. Den grå tröjan ser ni på bilden ovan. Priset är 400 kronor. Tröjan finns i storlekarna 140, 160, XS, S, M och L.

Läxor och prov kommande vecka (vecka 39)

Matematik

Prov på kapitel ett.

Fysik

Delprov ett (sidorna 24 - 47). Se även övningsprov, föreläsning ett till fyra och övriga övningsuppgifter.

Tyska

Läxa till veckobrev 39:

Glosor och text, kapitel 2a och 2b. Se glosor kapitel 2a plus 2b på glosor.eu. Repetera dagar och tider på dygnet (s. 85 i textboken samt glosor.eu).

Spanska

Text plus glosor (från Vale 7 - Capítulo 12) till onsdag 25/9. Glosorna finns att tillgå på OneDrive.

Engelska

Silvies grupp i engelska har läxa till fre .39. De ska läsa och översätta texten på s. 86-87 i textboken och kunna glosorna muntligt och skriftligt. Läxan ligger på OneDrive. Idh: Lämna in utvärdering av vandringen senast fredag v. 39. Tänk på att utveckla dina svar, då utvärderingen är en del av bedömningen.

Trevlig helg önskar,
Per, Martin, Rebecca, Lena och Sandra

Senast ändrad 2019-09-20
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 37 år 7 Vecka 39 år 7 »

Per Blomberg