Sök till Jönsbergska

Vecka 45 år 7

Hej alla elever och föräldrar! Nu är vi igång igen efter höstlovet. Hoppas ni haft en skön ledighet.

Meddelande från Rebecca (SO) angående schemabrytande aktivitet
I SO:n börjar vi jobba med samhällskunskap. Vi pratar om lag och rätt. Hur ett brott kan gå till och vad som orsakar det. Även hur en rättegång går till samt vilka konsekvenser det kan ge. Nästa vecka kommer 7a och halva 7b göra ett studiebesök på Tingsrätten. Eleverna har fått information om tid och samlingsplats. Detta innebär några få ändringar i ordinarie schema. Det innebär också att eleverna inte behöver ta med idrottskläder på tisdag nästa vecka.

Läxor och prov vecka 45

Matematik: fredag 15 november är det prov på kapitel två (tal).Inför provet: repetera begreppstest, kapiteltest, basläger och blandade uppgifter (s.208-209).

Tyska: Vi fortsätter att testa av kunskaper från ABB 1, denna gång i hör- och läsförståelse. Spanska: Glosor "Los números 50-100" till onsdag 13/11. Glosorna finns på OneDrive och i Vale 7 s.85.

Engelska: Silvies grupp i engelska ha i läxa till v.46 att följa lässchemat till the Diary of a wimpy kid. Se till att du ligger i fas. Schemat ligger ute på One Drive. Luisas grupp har oregelbundna verb. Dessa hittar du på OneDrive.

Idh: Gå in på ABB:n “Bugg, Salsa - Let's dance!”. Klicka dig in på videolänkarna under fliken “undervisning” för att sedan träna på grundstegen i salsa och bugg. Salsa: Basic step, side step, och classic step. Titta och träna också på “högersnurr” (Right turn). Bugg: taktsteg, rundsteg, roterande grundsteg, väster- och höger snurr.

Viktiga datum

20/11 Föräldraråd för klassernas representanter (klockan 18.00)
10 - 13/12 och 16/12 Temavecka
17/12 Fotbollsturnering
18/12 Julavslutning Matteus kyrkan klockan 15.30-17.00

Trevlig helg önskar,
Martin, Per, Rebecca, Sandra och Lena

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 43 år 7 Vecka 46 år 7 »

Per Blomberg