Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 49 år 4

Hej alla elever och föräldrar,

Nu är den sista vanliga skolveckan innan jullovet avklarat - bra jobbat allihop!

Nästa vecka from tisdag är det temavecka och därefter kommer avslutningsveckan med olika schemabrytande aktiviteter innan vi går på jullov. Mer info hittar ni längst ned i veckobrevet.

Schackfyran

I onsdags åkte vi till mässhallen för att delta i schackfyran. Det var en upplevelse att se en idrottshall fylld med omkring 400 barn som satt på golvet och spelade schack med stort engagemang och koncentration. Jönsbergska Idrottsskolan kan stolt konstatera att vi lyckades med att säkra oss både 1:a (4A) och 2:a (4B) plats! Detta innebär att vi har möjlighet att åka till distriktsfinalen i Linköping som äger rum 2 mars 2019. Mer info kommer så fort vi vet detaljer. Grattis allihopa, det var snyggt jobbat!

Temavecka

Vecka 50 kommer vi ha terminens andra temavecka. OBS! Temaveckan börjar på tisdag! Skoldagarna på temaveckan är mellan kl. 8.30 och kl. 14.30.

Temat kommer vara ”att flytta hemifrån”. Eleverna kommer att jobba i fadderslingorna. Skolan kommer att erbjuda eleverna möbel och interiör kataloger från IKEA och Mio. Skulle man ha möbel- , inrednings- och interiörkataloger liggandes hemma så ta gärna med er det till skolan Katalogerna kommer att komma till stor nytta i arbetet.

Träningskläder

Träningskläderna har delats ut till eleverna - vi vill be er att märka dem med barnens namn! Eftersom det är väldigt många elever på skolan som har samma träningskläder är det nästan omöjligt att hitta borttappade kläder utan namn. Tack!

Bedömningssystemet Nova

På bastiden idag visade vi eleverna vår bedömningsportal “Nova”. Där hittar ni beskrivningar av arbetsområden samt bedömningar och återkoppling kring elevernas arbeten. Eleverna vet nu hur de loggar in och har fått i läxa att göra detta tillsammans med er hemma samt då även välja ett eget lösenord. Ni och ert barn har samma inlogg och lösenord, så testa gärna hemma. Adressen är www punkt jonsbergska punkt se snedstreck nova2.

Lucia

På torsdag i nästa vecka arrangerar Jönsbergska sitt årliga Luciafirande. Alla familjer är välkomna att fira tillsammans med oss! Firandet startar kl. 8.30 i idrottshallen då år 5 framför årets luciatåg. På vägen in i hallen säljer klassföräldrarna i år 5 luciafika, kom i god tid. Efter luciatåget bjuder vi på två högoktaniga uppträdanden och sedan framför år 9 årets rörelseverk (en kombination av gymnastik- och dansuppvisning) som ni inte får missa. Varmt välkomna till oss på torsdag!

Trevlig helg, önskar Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

v. 50 temavecka tisdag till fredag, kl. 8.30 - 14.30, torsdagen den 13/12, kl. 8.30, Lucia av år 5 och Rörelseverk av år 9.
v. 51 måndagen den 17/12 temavecka, tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 Julavslutning i Matteus kyrka kl.15.30 -17.00, eleverna är lediga från skolan innan avslutningen. .

Vecka 49 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Nu återstår endast två veckor innan vi får lite julledigt. Nästa vecka är en TEMA-vecka (startar på tisdag, måndag går eleverna enligt ordinarie schema) då eleverna ska jobba tillsammans i sina fadderslingor. Den huvudsakliga uppgiften består av en ”Flytta hemifrån”- uppgift där eleverna i teorin ska inreda en lägenhet för en bestämd budget, skapa ett moodboard och en privatekonomi. Eleverna får gärna ta med sig möbelkataloger hemifrån till denna uppgift.

Under torsdagen kommer eleverna att se år 5:s luciauppträdande, samt år 9:s rörelseverk. Eleverna avslutar denna dag med att följa med Joel Nilsson och Mia Eriksson till stadsbiblioteket, där de ska låna en bok till en uppgift i Svenskan. Eleverna slutar på plats vid biblioteket denna dag.

Sista dag att lämna in PRAO- lapp var idag fredag, dock är det en hel del elever som ännu inte gjort detta, vilka måste lämna in lappen snarast.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Christoffer Hagsell, Luisa Sandell, Maria Lundberg

HT-18:
V. 50: tisdag - fredag: TEMA-Vecka Praktisk/estetisk
V. 51: måndag: TEMA-Vecka Praktisk/estetisk. tisdag 18/12: Innefotbollsturnering. onsdag 19/12: Julavslutning Matteus Kyrka kl. 15.30-17.00

Vecka 49 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Nästa vecka är det bara måndagen som är en vanlig skoldag. Efter det så går vi in i den här terminens sista temavecka. Innehållet för veckan är att eleverna kommer att arbeta i sina fadderslingor med ett ”flytta-hemifrån projekt” parallellt med att eleverna kommer att göra muntliga nationella prov i svenska, engelska och matematik. På fredag nästa vecka kommer eleverna att spela en basketturnering, endast den dagen behöver de packa med sig idrottskläder.
På torsdag har vi vårt årliga luciafirande, följande gäller: Alla familjer är välkomna att fira tillsammans med oss! Firandet startar kl. 8.30 i idrottshallen då år 5 framför årets luciatåg. På vägen in i hallen säljer klassföräldrarna i år 5 luciafika, kom i god tid. Efter luciatåget bjuder vi på två högoktaniga uppträdanden och sedan framför år 9 årets rörelseverk (en kombination av gymnastik- och dansuppvisning) som ni inte får missa. Varmt välkomna till oss på torsdag!

Information från klassföräldrar i 6A

Dags att samla pant igen för att få in lite mer pengar till klasskassan. Vi vill nu att alla elever i 6A samlar pant fram till januari. Ett bra tillfälle att samla lite extra över jul och nyår. Vi kommer ut med mer exakt datum för insamling när det närmar sig. Med vänliga hälsningar, Klassföräldrarna i 6A.

Läxor till vecka 50:

SO – Eleverna kommer att ha geografiprov måndagen den 10 december. De behöver kunna frågorna kopplade till PP-presentation och geografihäfte. Allting ligger ute på OneDrive.

Trevlig helg önskar,
Per, Martin, Lena, Agneta och Mia.

Viktiga datum under höstterminen:

v.50-51 Temavecka tisdagen den 11/12 – måndagen den 17/12, torsdagen den 13/12 lucia och rörelseverk. Löpande under den veckan kommer vi även att genomföra muntliga NP. v.51 tisdagen den 18/12 fotbollsturnering, onsdagen den 19/12 julavslutning i Matteus kyrka kl. 15.30 – 17.00.

Nationella prov år 6

Muntliga prov under vecka 50 (svenska, engelska, matematik).

Skriftliga prov följande datum

Svenska 5/2 samt 7/2 år 2019.
Engelska 8/4 samt 10/4 år 2019.
Matematik 6/5 samt 8/5 år 2019.

Vecka 49 år 5

Hej alla elever och föräldrar!

Det har varit en intensiv vecka för eleverna med prov och läxor. Men väldigt lärorik och tiden springer iväg mot luciafirande och jul.
På tisdag nästa vecka så börjar temaveckan. Tiderna som gäller är som vanligt 8.30-14.30. Undantag: På luciadagen (torsdag) ska barnen samlas i idrottshallen 7.30, ombytta och klara.

Kläder till luciafirandet: tärneskrud och glitter i midjan. Lucia har rött band istället för glitter. Stjärngossarna har stjärngossedräkt men ingen strut på huvudet. Stjärna i handen om ni har.

Läxor och prov:

Idrott: De senaste veckorna har vi arbetat med en “Stefettdans” på idrotten. Båda klasserna har fått välja en varsin låt samt tagit fram egna danssteg (i mindre grupper) till låten. Över jullovet har alla elever i åk 5 i läxa att lära sig koreografin till låten. Eleverna har spelat in sin koreografi som kommer att delas med dem under dagen på OneDrive, detta för att man enkelt ska kunna träna på dansen hemifrån. Det är viktigt att alla känner sig säkra på dansen då eleverna ska få visa upp det för andra elever på skolan i början av vårterminen.

Viktiga datum under höstterminen:
11-17 december - Temavecka 

13 december - Lucia och rörelseverk  

18 december – Innefotbollsturnering  

19 december – Julavslutning i Matteus kyrka kl.15.30 - 17.00

Vi handledare i år 5 önskar Er en mycket trevlig helg!
Med vänliga hälsningar/
Patrik, Lisen, Joel och Tapia

 

Öva på dessa låtar inför julavslutningen, ej till lucia: 
 
Julen är här 
 
Vers 1 
 
Stjärnorna, fallar i natten nu, 
 
himlarna sänker sig, ner över jorden. 
 
Och när stjärnans bloss, tänder sitt ljus hos oss, 
 
brinner en låga klar, i hela norden. 
 
Refräng 
 
Julen är här, och lyser frid på jorden. 
 
Glädjen är stor, i ett barns klara ögon bor den. 
 
Julen är här, i våra mörka länder. 
 
Kom låt oss ta varandra händer, när julen är här. 
 
Vers 2 
 
Och jag vill, tända en stjärna till, 
 
den som har frusit och gått vill i världen. 
 
För den som inte finns hos oss, tänder vi nu ett bloss. 
 
brinner en låga klar: Kom hit, här är den. 
 
Refräng 

Refräng 

 
 

Last Christmas 
 
[Refräng] 

  

 Last Christmas I gave you my heart 

  

 But the very next day you gave it away 

  

 This year to save me from tears 

  

 I'll give it to someone special 

  

  

 [Vers 1] 

  

 Once bitten and twice shy 

  

 I keep my distance but you still catch my eye 

  

 Tell me baby do you recognize me? 

  

 Well it's been a year it doesn't surprise me 

  

  

 Happy Christmas, I wrapped it up and sent it 

  

 With a note saying "I love you" I meant it 

  

 Now I know what a fool I've been 

  

 But if you kissed me now I know you'd fool me again 

 

 
[Refräng]… 
 

 [Vers 2] 

  

 A crowded room friends with tired eyes 

  

 I'm hiding from you and your soul of ice 

  

 My god I thought you were someone to rely on 

  

 Me? I guess I was a shoulder to cry on 

  

  
[Refräng]… (kanske) 
 

 [Verse 3] 

  

 A face on a lover with a fire in his heart 

  

 A man under cover buy you tore him apart 

  

 Maybe next year I'll give it to someone 

  

 I'll give it to someone special 

 

 
[Refräng]… 

Per Blomberg