Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 34 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Välkomna till ytterligare ett läsår på Jönsbergska Idrottsskolan! Vilken sommar vi har haft! Hoppas den har bidragit till att alla är utvilade och laddade inför kommande skolår. Det kommer att kännas lite annorlunda i samband med att man börjar i sexan. En skillnad är att man har sitt basrum i vår huvudbyggnad. Det blir även ett växande ansvar när man blir äldre på skolan där vi förväntar oss att man tar ytterligare ett eget ansvar. Ett exempel är att man ges möjlighet att avgöra om man vill vara ute eller inne på rast med undantag av lunchrasten, den ska man alltid vara ute på. Om det är aktiviteter utanför skolan så kommer eleverna i större utsträckning få ta sig dit på eget ansvar. Det finns säkert andra saker som ni kommer att märka av. Ett ansvar är även att fortsätta att följa vår värdegrund och genom att göra det vara en god förebild åt framför allt de nya eleverna på skolan. Värdegrunden har vi repeterat och skrivit under idag. Det är även dags att få betyg.

Ytterligare en förändring det här läsåret är att eleverna har fått ytterligare en handledare som heter Agneta Elgstrand, en nygammal kollega som kommer att undervisa i engelska och franska. Välkomna tillbaka till oss Agneta!

Idag har vi även gått igenom vad som gäller under vår ”försäsongsvecka”. Här kommer det även i skriftlig form:

Tisdag den 21 augusti börjar skoldagen klockan 10.00 på badhuset. Precis som tidigare så är innehållet den här dagen fokuserat på samarbete och sammanhållning. Eleverna är indelade i sina fadderslingor och vi har pratat om vikten av att ta hand om våra nya fyror så de känner sig välkomna och trygga. Skolan serverar lunch men extra vattenflaska och ett mellanmål kan vara bra att packa med. Dagen avslutas ca klockan 16.00.

Onsdagen den 22 augusti börjar skoldagen klockan 09.00. Vi kommer att vara i handledargrupperna och på eftermiddagen kommer vi att vara ute, så tänk kläder efter väder. Skoldagen slutar klockan 14.00. Mellan klockan 16.30 – 17.00 är det drop-in på skolan då åk 5-6 övernattar på skolan. Under kvällen kommer det att vara disco och diverse kringarrangemang. Ta med madrass, täcke, kudde, lakan och hygienartiklar. Det är även tillåtet att ta med godis och snacks. Skolan bjuder på hamburgare med bröd på kvällen och frukost på torsdagsmorgonen.

Torsdagen den 23 augusti äter eleverna frukost och städar efter övernattning. Vid ca klockan 10.00 är det hemgång.

Fredagen den 24 augusti kommer vi att vara i handledargrupperna hela dagen. Vi kommer att dela ut material, nycklar och skrivböcker. Eftermiddagen kommer vi att vara i hallen, så packa ner idrottskläder för inomhusaktivitet.

Måndagen den 27 augusti läser eleverna enligt ordinarie schema.

Nästa veckobrev kommer i slutet av vecka 35.

Välkomna till ett nytt läsår!
Önskar era handledare, Per, Martin, Lena, Agneta och Mia

Vecka 33 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Vi hoppas att ni haft en fantastisk sommar med sol och avslappning. Under veckan som varit har vi lärare förberett oss för att göra ert kommande läsår så minnesvärt och bra som möjligt.

Information om vandringen

Datum för respektive vandring:

7A: 23-24 augusti (torsdag – fredag v.34)
7B: 30-31 augusti (torsdag – fredag v.35)

Upplägg för vandringen

Torsdag

Vi träffas på skolan kl.8.00 och åker till Tunabergs kyrka. Vandringen börjar sedan därifrån. Vi följer Sörmlandsleden fram till Västra Kovik där vi slår läger för övernattning. Vid övernattningen finns det sopstation och dass.

Fredag

Vi fortsätter vandringen mot Näfvekvarn där eleverna hämtas upp av föräldrar vid hamnen cirka kl.12.30 (Ej 13:30 som i uppropskallelsen). Etappen den här dagen är ungefär 12 km lång.

Vi behöver hjälp med skjuts både dit och hem. Så ni som har möjlighet, maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och skriv vilken väg du kan skjutsa och hur många platser du har. Så första dagen gäller det från skolan till Tunabergs kyrka och andra dagen från Näfvekvarn till skolan.

Under första veckan kommer eleverna att planera vandringen och får då mer information kring mat och packlista men det kan vara bra att redan nu se över tillgång till liggunderlag, sovsäck mm. som är lämpliga att ta med sig på vandring. Eleverna kommer att bära sin egen utrustning inklusive mat och kök. Ett stormkök tilldelas per grupp. Vill eleverna ta med egna kök är det uppskattat då årskurs åtta genomför paddling samma dagar.

Packlista till vandringen:

Badkläder
Strumpor, gärna flera par.
Handduk
Liggunderlag, ej luftmadrasser som kräver pump
Sovsäck
Underkläder
Tandborste/tandkräm/hygienartiklar
Regnkläder
Varma kläder till kvällen och natten
Ombyte till dag 2
Vatten, 2st 1.5 literflaskor. Både till att dricka på vandringen och att använda vid tillagningen av mat.
Myggmedel
En toarulle
Tändstickor
Plast/fryspåsar 3 liters, några stycken ifall skorna blir blöta.
Tallrik, bestick och mugg. Plast som kan diskas och användas till varje måltid.
Godis, läsk. Ej energidryck.
Ett par sköna och väl inkörda skor är ett måste!

Höstterminen kommer att innebära några förändringar

Therese Andersson som har undervisat eleverna i svenska kommer från och med den här terminen ingå i vårt handledarlag! Vi hälsar Therese hjärtligt välkommen! Upprop på måndag är i vanlig ordning kl. 10:00 och pågår till 12:30. Klass 7A kommer att stanna kvar i skolan för att planera sin vandring och slutar senast 14:30. Lunch serveras i skolan för 7A. Som kompensation kommer 7A sluta 13:50 fredagen 31:e augusti.

Mer information om första veckan hittar ni på hemsidan: https://www.jonsbergska.se/component/k2/item/1218-upprop-20-augusti
Vi ses snart!
Handledarna i år 7

Vecka 33 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Då var det dags igen. Vi handledare hoppas att alla haft en skön och avslappnande sommar och är utvilade och taggade inför ännu ett läsår hos oss på Jönsbergska. Ni ska känna er hjärtligt välkomna tillbaka, vi har saknat er!

Nedan följer främst information om första försäsongsveckan som skiljer klasserna åt lite p.g.a. paddling och annat. Mer information om läsåret kommer framöver där vi som vanligt ska försöka spalta ner alla viktiga händelser och datum längst ner i veckobrevet.

Första veckan

Uppropet höstterminen 2018 äger rum måndagen den 20: e augusti kl.10.00. Handledare och BAS- gruppindelning kommer då att presenteras. Dagen slutar ca kl.12.30, ingen skollunch serveras.

Glöm inte att ta med egna inneskor eller tofflor denna dag. (Om du inte kan närvara ta kontakt med dina handledare på skolan snarast, eller skicka ett mail innehållande namn och gällande årskurs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Tisdagen den 21:e augusti startar Jönsbergska Idrottsskolan sin ”försäsongsträning”. Denna skoldag börjar med samling kl.10.00 på badhuset. Innehållet fokuserar på samarbete och sammanhållning, skollunch serveras och dagen avslutas ca 16.00 på badhuset.

Därefter ser veckan annorlunda ut för klasserna.

8A

Eleverna går i skolan mellan kl.9.00-14.00 hela veckan där skollunch serveras. På onsdag samlas eleverna i sina basklassrum, därefter kommer de ha olika samarbetslösningar första delen av dagen för att stärka gemenskapen som avslutas med bakning för gemensam fika. På torsdag fortsätter samarbetet nere i hallen där de ska vara ombytta och klara kl.9.00 och där dagen avslutas med en spelomgång i klassiska bräd/frågespel. Vi ber därför att så många som möjligt kan ta med egna sällskapsspel som är anpassade för det sociala och för att utmana intellektet. På fredag kommer de påbörja ett SO-arbete som handlar om Valet som stundar och där dagen avslutas med inhandling av mat inför paddlingen nästkommande vecka. Eleverna kommer också under vecka få ut allt material för att inkvartera sig ordentligt till första skolveckan enligt schema.

8B

Vi samlas kl.8.30 på skolans övre parkering på onsdagsmorgonen för avresa till årets paddlingsaktivitet som pågår till fredagen. Beräknad återkomst till skolan ca 12.00 på fredagen. (År 8a gör samma resa onsdag 29/8 – fredag 31/8 veckan därpå).

Annan information

Rutiner för modersmålsundervisning:

Från och med höstterminen år 2018 ändrar Norrköpings kommun sina rutiner för modersmålsundervisning. De elever som är berättigade till, och som önskar delta i, modersmålsundervisning ska med understöd av målsman fylla i blanketten som ni hittar i bifogad länk. Skriv ut, signera och lämna in blanketten till rektor på den skola som eleven ska gå på det aktuella läsåret, som ansökan avser. Blanketten hittar ni här: https://norrkoping.eforms.se/oversikt/flow/1425

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Christoffer Hagsell, Luisa Sandell och Maria Lundberg

Upprop 20 augusti

Hoppas du har haft en skön och behaglig sommar sedan vi sågs sist. Vi närmar oss med raska steg skolstarten hösten 2018 på Jönsbergska Idrottsskolan och vi arbetar just nu för fullt med att göra ditt kommande läsår så minnesvärt och så bra som möjligt hos oss! Nedan följer övergripande information om den första skolveckan hösten 2018. Mer detaljerad information kring respektive aktivitet lämnas vid uppropet. Ett överskådligt schema finner du längst ned i dokumentet.

Uppropet höstterminen 2018 äger rum måndagen den 20 augusti klockan 10.00. Handledare och basgruppindelning kommer då att presenteras. Dagen slutar cirka klockan 12.30, ingen skollunch serveras.

Ladda ner ALL information om första skolveckan här (PDF-fil med information). Läs noga.

Per Blomberg