Sök till Jönsbergska

Vecka 7 år 8

Hej på er.

Sportlov

Nästa vecka är det sportlov. Hoppas ni får en skön ledighet. Ta gärna med er lite skolarbeten hem så ni håller er hjärna igång. Det är svenskaprov och hemkunskapsprov veckan efter lovet.

Handbollsturnering

På måndag efter lovet 26 februari har eleverna handbollsturnering. Det är bara idrotts- och SNS-lektionen som utgår. Övriga lektioner genomförs som vanligt efter schemat. Romme

På hemsidan finns nu ett informationsblad om vinterfriluftsdagen till Romme Alpin måndagen den 5 mars samt en sammanställning av bussfördelningen inför resan. Läs noga igenom informationen och notera vilken buss du är placerad att åka i inför avresan.

Engelskan

Det har kommit till vår kännedom att det finns en oro hos föräldrarna angående elevernas kunskaper i engelskagruppen i år 8 där Magda undervisar. Magda har varit ansvarig lärare för den gruppen sedan starten av år 7 och under den tiden haft andra lärare som varit en hjälpande hand i undervisningen. Under år 7 var Sandra där och under år 8 har Louisa, Sandra och även Rasmus stöttat i undervisningen.

Tyvärr har Magda haft otur och varit frånvarande pga. sjukdom vid några tillfällen. Vid dessa tillfällen har Louisa, som är legitimerad engelsklärare, tagit över undervisningen med hjälp av Sandra och Rasmus samt att Silvie, som har den andra engelskagruppen i år 8, tagit ansvar för planeringen av innehållet i gruppen.

Vi förstår att ni känner en oro över att eleverna missat både innehåll och tid i engelskundervisningen pga. Magdas frånvaro. Men så är inte fallet utan eleverna ligger på den nivå som förväntas av elever i år 8.

Föräldramöte

Vi hade föräldramöte i tisdags. Protokoll följer nedan:

Föräldramöte år 8 - gemensam information

1. Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtal är igång, snart alla klara. Föräldrar och elever ombedes kika igenom IUP inför sitt samtal. Underlättar om man är lite förberedd och även har eventuella frågor att ställa. 2. Droger och alkohol

Blir temavecka kring detta framöver i vår. Det kommer vara Anette och NO-lärarna som håller/ansvarar för detta. Skolan har valt att lägga detta tema i år 8, då man vet att alkohol/droger får ett ökat "intresse" bland dessa ungdomar. Som förälder kan man givetvis vara uppmärksam på sina barn och deras beteende. Flertalet fester och frestelser ökar.

3. Gymnasiet

Information kring gymnasiet och gymnasieval kommer vid föräldramöte i år 9. Lite information kommer redan nu under år 8, för att man ska börja fundera lite. Tex hur man ansöker etc. I år 9 sker individuella samtal med eleverna. Det går även bra att kontakta Johan om någon känner att man behöver mer information än den allmänna som skickas ut, bland via post, mässor etc. Gymnasiemässa kommer anordnas i november 2018. Där kommer flertalet skolor att presentera sig ytterligare samt de flesta skolor anordnar även Öppet Hus, dit alla är välkomna. I januari/februari 2019 kan även de elever som vill "prova på" att gå en dag på den eller de skolor man är intresserad av.

Gymnasievalet görs senast 15 februari 2019. Det kan sedan finnas möjlighet till omval i april. Antagningsbesked kommer 1 juli 2019.

Idrottsgymnasium och andra specialgymnasium kan ha andra ansökningstider och man gör separat ansökning till dessa. Johan har mer information för dem som vill. Läs mer om gymnasievalet på www.gymnasiestudera.se

4. Övriga frågor

Östgötatrafiken

Situationen kring busstrafiken vid skolan känns inte bra, för varken skolan, elever eller föräldrar. Frågan vad vi alla kan göra för att förbättra situationen kvarstår. Alla ombedes fortsätta påverka Östgötatrafiken till en förbättring. Och framför allt ombedes föräldrar prata med sina barn kring att använda tunneln på väg till och från skolan. Absolut inte gå på vägen!

JB-natta

Även om allt var planerat i förväg, så var det för få lag anmälda. Beslut togs att ställa in eventet. Man får ta en funderare på hur man kan få fler lag att anmäla sig till nästa år. /Erika Werme, sekreterare

Föräldramöte - diskussion och information i 8A

För A-klassen är det följande kontonummer som gäller.

Summa: 220 kr/termin
Handelsbanken. Clearingnummer: 6591. Kontonummer: 758 554 508.
Kontoinnehavare: Maria Nilsson och Charlotte Kronander.
Kom ihåg att ange elevens namn.
Glöm inte bort att samla och lämna in pant.
För att kunna planera klassresan på bästa sätt behöver Maria Nilsson (Jordans mamma) information om ni föräldrar godkänner en utlandsresa för ert barn. Meddela henne det på mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Föräldramöte - diskussion och information i 8B

För B-klassen är det följande kontonummer som gäller.
Summa: 220 kr/termin
Handelsbanken. Clearingnummer: 6596. Kontonummer: 121 024 768.
Kontoinnehavare: Madelaine Wiklander och Thomas Johanzon.
Kom ihåg att ange elevens namn.
Föräldrarna beslutade om att skapa en föräldra- och elevgrupp bestående av fyra föräldrar och fyra elever som kommer vara drivande i arbetet om klassresan. Marcus Brånfeldt och Hanna Nixon har meddelat att de kan ställa upp så det behöver vara två till som kan ställa upp. Vi pratar med eleverna på basen efter lovet där de får anmäla sitt intresse att delta i gruppen.

Om det är någon förälder som har bra kontakter eller ett stort intresse för resor kontakta Helena Berg (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).
För att kunna planera klassresan på bästa sätt behöver Hanan Nixon (Joars mamma) information om ni föräldrar godkänner en utlandsresa för ert barn. Meddela henne det på mail: (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Läxa

Prov

Vecka 9: Svenska. Skrivregler, grammatik och läsförståelse. 8B på onsdag 28 februari och 8A på torsdag 1 mars.
Vecka 9: Hemkunskap. Fredag 2 mars.
Vecka 10: Engelska (Magdas grupp). Tisdag 6 mars.
Vecka 10: Spanska. Onsdag 7 mars.
Vecka 10: Tyska. Onsdag 7 mars.
Vecka 11: Franska. Onsdag 14 mars.

Viktiga datum under vårterminen

19-23 februari Sportlov
5 mars Vinterfriluftsdag
8-9 mars Lediga
26-29 mars Temavecka
30 mars-6 april Påsklov
25 april Föräldraråd
30 april-1 maj Lediga
10-11 maj Lediga
18 maj Kolmården
23 maj Friidrottsdag
4-8 juni Temavecka
6 juni Lediga
13 juni Skolavslutning

Trevlig Helg
Annette, Johan, Rebecca och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 6 år 8 Vecka 9 år 8 »

Per Blomberg