Sök till Jönsbergska

Vecka 15 år 8

Hej på er.

Idrott

Nästa vecka börjar uteidrotten. Schemat finns på hemsidan.

Kolmården

På fredag 20 april åker vi till Kolmårdens Djurpark. Dagen börjar för samtliga elever klockan 8.10. Samling i basrummen. Vi blir hämtade i buss från nedre parkeringen vid skolan klockan 9.00. Under dagen kommer eleverna arbeta med uppgifter kring evolution i olika delar av parken. Till lunch får eleverna ta med egen matsäck. Vi åker hem från Kolmården klockan 15.00 och blir avsläppta vid skolan.

NO

Eleverna har precis börjat med en uppgift där de ska konstruera en fängelsecell. På måndag behöver eleverna ha med sig en skokartong eller liknande per grupp som ska vara grunden för byggandet av fängelsecellen.

Skol-SM i futsal

Innan lovet avgjordes tjejernas final i skol-SM i futsal. De lyckades ta en silvermedalj. Ett stort grattis till deltagarna och stort tack till alla som var nere i hallen och stöttade tjejerna.

Föräldraråd

Onsdag 25 april är det föräldraråd.

Läxa

Spanska (Luisas grupp): Träna på texten "España un país de contrastes" på sidan 18-19.

Tyska: Vi har i veckan påbörjat ett nytt arbetsområde. Det handlar till största del om repetition, för att befästa befintliga kunskaper och tillämpa dessa i praktiska situationer. Alla glosövningar finns på glosor.eu. Läxorna framöver kommer handla om att träna på glosorna vi jobbat med under veckan, så att du kan tillämpa dem i en given situation. Dessa teman har vi arbetat med under veckan: Hälsningsfraser, några vanliga inledande fraser i en konversation, fraser för att berätta om sig själv samt för att lära känna en ny person.

Glosövningar vi jobbat med är:
- Kap 1 (das Sprungbrett) Småord och hälsningsfraser
- Kap 3 (das SpBr) Wie geht´s? + tillhörande ord
- Kap 2+3 (das SpBr) Presentat och Lära-känna-fraser
- Kap 7 (das SpBr) Verb + Substantiv

Viel Glück!

Engelska (Magdas grupp): Oregelbundna verb get, give, go, hear. Sidan 128 i boken. Se även OneDrive Homework week 16.

Engelska (Silvies grupp): Förbereda sig för att skriva om boken "Holes". Repetera frågorna och linking words. Mer info finns på OneDrive.

Prov

Vecka 16: Franska. Onsdag 18 april.

Vecka 16: Matematik. Kapitel: Samband och förändring. Onsdag 18 april. Vi ändrar till det datumet då eleverna önskade detta.

Viktiga datum under vårterminen

20 april Kolmården
25 april Föräldraråd
30 april-1 maj Lediga
10-11 maj Lediga
23 maj Friidrottsdag
4-8 juni Temavecka
6 juni Lediga
13 juni Skolavslutning

Trevlig Helg
Annette, Johan, Rebecca och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 13 år 8 Vecka 16 år 8 »

Per Blomberg