Sök till Jönsbergska

Vecka 17 år 8

Hej på er.

Lediga

Nu har vi två kortare veckor framför oss. Nästa vecka är vi lediga måndag (30 april) och tisdag (1 maj). Veckan efter är det ledigt torsdag (10 maj) och fredag (11 maj).

Frånvaro

När eleverna är borta från skolan pga. mopeduppkörning, tandläkare eller liknande meddela gärna oss direkt så vi vet var era barn är och kan lägga in dem i systemet. Det har till största del fungerat bra men ibland glöms det bort. Ett mail eller meddelande till oss underlättar vårt arbete.

När vi ändå pratar om frånvaro så påminner jag er om att ni sjukanmäler ert barn varje dag under sjukdomsperioden.

Engelskan

Från föräldrar i år 8 har det tidigare framkommit kritik om undervisningen i den ena gruppen i engelska. Vi svarade på den kritiken i veckobrevet för vecka 7. På föräldrarådet i onsdags (25 april) diskuterades engelska undervisningen i år 8 och svaret från styrelsen finns i föräldrarådsprotokollet som kommer nästa vecka.

Det som har hänt i engelskagruppen sedan förra utskicket är att vi har stärkt upp med Sofie som kom tillbaka från mammaledighet. Det är fortfarande Magda som har huvudansvaret och med på lektionerna finns dessutom Luisa, tidigare nämnda Sofie och Rasmus. Information från skolledningen

I sommar införs för första gången ”Sommarlovsbiljetten”, vilket innebär avgiftsfri kollektivtrafik för skolungdomar.

Sommarlovsbiljetten riktar sig till elever som går ut sexan fram till elever som går ut tvåan i gymnasiet.

Sommarlovsbiljetten är ett länskort med giltighetstid på 11 veckor från den 13 jun till 21 aug. Produkten gäller för all linjelagd trafik (buss, tåg samt anropsstyrd skärgårdstrafik) samt närtrafiken (Färdtjänst ingår ej).

Under vecka 16 skickar Utbildningskontoret adressunderlag för alla elever i kommunala och fristående skolor till Östgötatrafiken.

Biljetten skickas hem till elevens folkbokföringsadress i början av juni.

Har ni frågor avseende ovanstående, kontakta i så fall utbildningskontoret eller östgötatrafiken.

Läxa

SO: 8A har läxa till onsdag vecka 18 i So. 8B har läxa till torsdag vecka 18. De ska jobba färdigt med sidorna 142-147 med tillhörande frågor (18-26) och sidorna 150-153 med tillhörande frågor (27-30).

Prov

Vecka 18: Fredag 4 maj inlämning av svenskarbete, författarporträtt
Vecka 20: Fredag 18 maj inlämning av teknikarbete.
Vecka 21: Tisdag 22 maj har 8A prov i samhällskunskap. Fredag 25 maj har 8B prov i samhällskunskap.
Vecka 22: Onsdag 30 maj är det prov i matematik kapitel 5, sannolikhet och statistik. Muntliga redovisningar i Silvies engelskagrupp.

Viktiga datum under vårterminen

25 april Föräldraråd
30 april-1 maj Lediga
10-11 maj Lediga
23 maj Friidrottsdag
4-8 juni Temavecka
6 juni Lediga
13 juni Skolavslutning klockan 11.00-12.30 i Matteus kyrka
20 augusti Nästa läsår börjar klockan 10.00 med upprop

Trevlig Helg
Annette, Johan, Rebecca och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 16 år 8 Vecka 18 år 8 »

Per Blomberg