Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Veckan har fyllts enligt schema förutom under onsdagen där eleverna fick sträcka på benen i form av den årliga Skoljoggen!

Glöm inte föräldramötet nästa vecka på tisdag kl.18.00. Vi samlas i matsalen denna gång. De elever som missade Skoljoggen eller vill göra ett försök att förbättra sin tid kallas till omspring onsdagen den 19 september. Samling utanför idrottshallen ombytta och redo 14.00. Det gäller elever i år 5-9.

Nästa vecka kommer eleverna i år 8 att träna orientering i okänd terräng i Smedby, som förberedelse inför orienteringsdagen. 8B springer på måndag, då tar vi lite tid från SO:n och eleverna slutar på plats i Smedby ca 15.00. Eleverna tar sig på egen hand till Smedby (buss 117 från Sprängstensgatan- Söder tull, 119 från Södertull – Hustomtebacken. Samling kl. 13.00 vid Busshållplatsen Hustomtebacken. 8A springer på NO/ Idrottstiden på tisdag, samling 13.15 vid busshållplatsen Hustomtebacken. 8A slutar ca 15.30 på plats.

Ansökan inför år 4 höstterminen 2019

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -09 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är högtid att ansöka om elevplats inför ht 2019 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2019. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under v.46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 28/11. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42. Ansökningshandlingar finns påwww.jonsbergska.se. Varmt välkomna!

Vi har glädjen att meddela att Jönsbergska Idrottsskolan genom ett samarbete med IFK Norrköping kan erbjuda alla skolans elever gratis inträde på ännu en spännande hemmamatch: IFK Norrköping – Malmö FF den 26/9 kl. 19.00.

Samling sker utanför Entré 2 kl. 18.45 (vi sitter sedan på sektion O). Personal från skolan tar emot era barn och finns med på läktaren under hela matchen. Vi sitter samlat men vi påminner redan nu om att vi är gäster och det är viktigt att vi inte skräpar ned på läktaren. Kom gärna i Jönsbergskakläder till matchen.

För våra yngsta elever i år 4 & 5 finns det möjlighet att få ta med en vårdnadshavare. Vårdnadshavare som vill medfölja mailar till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 20/9.

Eleverna får ut biljetterna i skolan på matchdagen. I halvtid kommer det visas ett trevligt videoklipp på storbildsskärmen, det får ni inte missa! Efter matchen går vi tillsammans ut från arenan så kom och möt upp era barn utanför entré 2 direkt efter slutsignal. Heja IFK!

Hållbarhetsvecka vecka 42 (från skolköket)

Vår standard året runt i framtiden: Målet med veckan är att skapa medvetenhet om vad vi kan göra för att påverka vårt ekologiska fotavtryck, Vi vill visa hur man på sin förskola eller skola kan ersätta eller delvis ersätta råvaror med klimatsmartare alternativ och hur man kan ta hand om den mat som blir över. Det handlar om olika val vi gör både innan, under och efter maten, Hållbarhet när det gäller mat kan handla om att se över sina transporter, välja rätt råvaror, se över sitt matsvinn, källsortera samt utbilda och öka kunskapen bland både kockar, övrig personal och barnen i skolan. Det är i skolan som vi har de bästa förutsättningarna att ge barnen de rätta verktygen för resten av livet, Ny måltidspolicy som uppmuntrar till mer ekologisk och växtbaserad mat Vi försöker med nya riktlinjer bygga in hållbarhetsperspektivet på ett tydligare sätt genom att öka andelen ekologiska och vegetabiliska alternativ. Vår tanke är att policyn ska vara ett levande och användbart dokument som vi kan utveckla efter hand.Policyn ska vara till hjälp för våra kockar i deras arbete. Hållbarhetsmeny med smarta alternativ Till hållbarhetsveckan har vi tagit fram en klimatanpassad meny som består av välkända rätter med en hållbar tvist. Till exempel har vi minskat mängden rött kött och ersatt klassiska tillbehör med mer hållbara alternativ. Ska väcka nyfikenhet och öka kunskaperna Vi vill skapa intresse och på så vis stimulera till nya arbetssätt. Men precis som när man börjar träna en sport, kan man inte gå ut stenhårt på direkten och förändra hela sin matlagning över en natt. Hållbarhetsveckan ska vara vår standard året runt i framtiden, men just nu är vår ambition att väcka nyfikenhet och öka kunskaperna om hur man kan ersätta vissa produkter mot mer hållbara alternativ. Bästa tipset är att sänka animaliska proteiner med femtio procent. Det betyder inte att man behöver ha en massa vegetariska dagar. Att byta ut en del av köttet mot linser och bönor är superenkelt men ger enorm effekt.

Läxor:

Svenska: Utöver att vi läser boken "Resan som började med ett slut" digitalt i skolan har klass 8A som beting att läsa klart sin tystläsningsbok till måndag vecka 42. På måndagslektionen vecka 42 kommer vi börja förbereda för en muntlig presentation/diskussion kring den bok man läst.
8B har i läxa till måndag att läs sidorna 41-63, kap. 5-8 i boken ”Resan som började med ett slut”.

Tyska: Eleverna har till onsdag v.38 att gör klart arbetsbladen "haben&sein" samt "verbböjning efter person". Fortsätt sedan träna verbböjning presens. Skriv 5 exempelmeningar. Kom ihåg 2 meningar utantill, redo att redovisas. Träna också på att böja verben "haben och sein". En övning för detta hittar du på glosor.eu. Logga in med MarLan, välj mappen Tyska 8. Under rubriken "Övningar" hittar du övningen "haben/sein". Träna också på att böja andra verb efter person. En övning för detta hittar du på glosor.eu. Logga in med MarLan, välj mappen Tyska (Martin). Under rubriken: "HT åk 7 ABB 1" hittar du övningen "Kap 7 (das SpBr) Verb + Substantiv".

Spanska: Eleverna har glosor + lyssna och läsa tillhörande text. Glosorna och länken till ljudfilen ligger på mappen SPANSKA ÅK8 på One drive.

Engelska: Eleverna har till fredag glosor + läsa och lyssna tillhörande text "We know where you live". Glosorna och länken till ljudfilen ligger på mappen ENGELSKA ÅK8 på One drive.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Christoffer Hagsell, Luisa Sandell och Maria Lundberg.

HT-18:

V. 38 tisdag 18/9: Föräldramöte 18.00
V. 40 onsdag 3/10 :Föräldraråd kl. 18.30, Orienteringsdag fredag 5/10
V. 43: temavecka
V. 44: Höstlov
V. 47 onsdag 21/11: Föräldraråd 18.30
V. 50: temavecka
V. 51: tisdag 18/12: Innefotbollsturnering, onsdag 19/12 Julavslutning Matteus Kyrka kl. 15.30-17.00

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 8 Vecka 38 år 8 »

Per Blomberg