Sök till Jönsbergska

Vecka 40 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Denna vecka har eleverna kämpat på med bravur. De har genomfört skriftliga prov i matematik och samhällskunskap och avslutat veckan med orienteringsexamination i Jursla. Bra jobbat alla elever!

Eleverna har påbörjat arbetet och planeringen av JB- Natta. Datum är satt till 16/3 - 17/3 (Lör- Sön vecka 11). Ansvariga för planeringen av JB-Natta är William, Agnes och Milton från 8A, Oscar J, Kyle och Kevin från 8B. Huvudansvaret ligger givetvis hos eleverna själva, men med stöttning av föräldragrupperna i första hand, övriga föräldrar i andra (Tex Klaras pappa har tagit på sig att fixa spelschema).

Från och med nästa vecka startar inomhusperioden i idrottsundervisningen. Vi glada över att kunna välkomna tre sfi-praktikanter som kommer att vara hos oss varannan vecka, totalt i fem veckor med start nästa vecka. De kommer att vara med på elevernas lektioner, i första hand matte och engelska, och även vara ute med på rasterna. Syftet är att de ska få ett första steg till att komma ut i svenska samhället och få en naturlig träning på att prata svenska. De är alla högutbildade och två av dem är lärare.

Info från Vita Hästen:

Vi på Vita Hästen vill att alla ungdomar ska få möjligheter att se fartfylld ishockey. Därför bjuder vi in skolelever i Norrköping från årskurs F-9 på gratis hockey under januari månad år 2019.

Vita Hästen har fem hemmamatcher och eleverna får gå på alla gratis. Eleven mejlar Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och anger vilka matcher den önskar gå på samt vilken skola den går på. Elev kan ta med sig en vuxen till reducerat pris, 150 kronor. Platsen reserveras samtidigt som elevens.

Fredag 4 januari klockan 19:00 mot Västerås
Söndag 6 januari klockan 15:00 mot Södertälje
Onsdag 16 januari klockan 19:00 mot Almtuna
Onsdag 23 januari klockan 19:00 mot Leksand
Onsdag 30 januari klockan 19:00 mot Tingsryd

Läxor:

Tyska onsdag: Försök översätta meningar i "perfekt" till tyska. Ett arbetsblad delades ut under onsdagen v. 40. Till hjälp för att översätta meningarna finns en powerpoint utlagd på OneDrive. Viel Glück!

Spanska onsdag: Glosorna och text från kapitel 13. Glosorna finns på OneDrive.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Christoffer Hagsell, Luisa Sandell, Maria Lundberg

HT-18:

V. 43: TEMA-Vecka
V. 44: Höstlov
V. 47 onsdag 21/11: Föräldraråd 18.30
V. 50: TEMA-Vecka
V. 51: tisdag 18/12: Innefotbollsturnering, onsdag 19/12 Julavslutning Matteus Kyrka kl. 15.30-17.00

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 39 år 8 Vecka 41 år 8 »

Per Blomberg