Sök till Jönsbergska

Vecka 6 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Då är det bara en vecka kvar till ännu ett lov och dagarna flyger fram. Sista veckan följs även den enligt schema utan schemabrytande aktiviteter.

Som ni sett i tidigare mejlutskick så har 8A gemensamt bestämt att sälja kakor, knäcke och godis från kakservice som ett led i att försöka samla in pengar till klassresan. Lisa L och Elsa W har delat ut kataloger och informationslapp, som även finns bifogat i mejlet, till klassen och har ansvaret över försäljningen. Har ni ytterligare frågor kan ni också kontakta Caroline Lundberg (Lisas mamma) på mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

8B kommer istället genomföra en FIFA 19-turnering på skolan för år 4-7. Den kommer genomföras fredag vecka 10. Mer information kommer.

Båda klasserna är också villiga att genomföra inventering och dra igång pantinsamling igen som har varit väldigt framgångsrikt i år.9. Gällande inventeringen behövs en ingång eller kontakt för att få in en fot till passande företag att inventera hos. Eleverna har därför ombeds att höra sig för, vilket också kan vara bra för er föräldrar att veta ifall ni själva sitter på någon bra kontakt att lämna över till eleverna. Gällande pantinsamling var deras önskan om att ha två träffar per termin. Mer om detta kan vi prata om under föräldramötet v.11.

Prova på idrott

Som alla känner till så är skolans idrottsprofil allmän och vi arbetar med många olika idrotter under varje läsår. Vi idrottslärare tycker att vi har en bra bredd och variation av aktiviteter. Samtidigt vill vi gärna hitta olika tillfällen där eleverna kan få prova på idrotter som är lite mer ovanliga eller svåra för oss att genomföra i skolans idrottshall eller närområde. Vi vet att många av er föräldrar på skolan har ett stort idrottsintresse och är involverade i olika idrottsklubbar. Vi vänder oss därför till er och frågar om ni har några ingångar hos någon förening till att kunna ta emot en eller flera klasser. Alla typer av idrotter som vi ej har i vår dagliga undervisning är av intresse. Skicka i så fall gärna ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Tack på förhand! /Idrottslärarna

Kolmården

Senare i vår har vi fått en inbjudan till Kolmårdens djurpark den 6/5 för att få en fördjupande inblick och kunskap på människans evolution hur vi människor har anpassats till den miljö som vi lever i. Med exempel från djurvärlden och några arters anpassningar till extrema miljöer, undersöker vi hur miljöförändringar skulle kunna påverka vår utveckling i framtiden. Mer information om denna dag tar vi längre fram.

Läxor:

SO: På tisdag v.7 har eleverna prov i Historia, Franska revolutionen. Checklista och material finns på OneDrive.

Idrott: Prov i träningslära på fredag v.7 under bastiden. Allt material finns på OneDrive.

Eng: Silvie har nu tagit över Maria Lundbergs grupp i engelska och de har oregelbundna verb i läxa till fredag v. 7. Allt material finns på OneDrive. Luisas grupp har att läsa kap 20-30 i boken ”Holes” samt besvara frågorna.

Spanska: Glosor + text från kapitel 3: "México". Finns på OneDrive.

Hemkunskap: På torsdag v.10 har båda klasserna hemkunskapsprov i tvätt och rengöring, sid 98-113 i hemkunskapsboken och häftet.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Christoffer Hagsell, Luisa Sandell & Maria Lundberg

VT-19

v. 8: Sportlov
v. 10: 4/3 – Romme Alpin
v. 11: 12/3 – Föräldramöte 18:00, 16-17/3 JB-Natta
v. 15: Temavecka språk
v. 16: Påsklov
v. 17: 22/4 – Annandag påsk, 24/4 – Föräldraråd 18:30
v. 18: 1/5 – Första maj
v. 19: 6/5 – Kolmården
v. 22: 29/5 – Friidrottsdag Borgsmo, 30-31/5 Kristi himmelsfärd & klämdag
v. 23: Temavecka Idrott & Hälsa, 6-7/6 Nationaldag & klämdag
v. 24: 10/6 – Volleybollturnering, 11/6 – Fotbollsturnering, 12/6 – Skolavslutning

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 5 år 8 Vecka 7 år 8 »

Per Blomberg