Sök till Jönsbergska

Vecka 11 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Tack för ett givande och konstruktivt föräldramöte i tisdags, alltid lika trevlig att träffa er föräldrar!

För er som tyvärr missade föräldramötet kommer en gemensam sammanställning:

Både JB-natta och Fifa-turneringen för 8B blev tyvärr inte av. Detta på grund av för få anmälningar. Synd, då ungdomarna har lagt ner mycket tid på planeringen kring dessa aktiviteter.

När eleverna börjar åk.9 kan det, som alltid, uppstå håltimmar i schemat. Vi diskuterade under mötet om det är ok för er föräldrar att ungdomarna under dessa tillfällen får tillåtelse att äta sin lunch en gång i veckan på annat ställe än i skolan, exempelvis på en närliggande pizzeria eller liknande? Föräldrarna på mötet tyckte detta var OK. Det är en förmån för eleverna under eget ansvar där skolan och värdegrunden först och främst ska följas för att erbjudas denna förmån. Skolan har också ansvaret för ungdomarna under denna tid så det är viktigt att de elever som går iväg anmäler sig innan.

Under hösten 2019 kommer våra blivande 9:or planera sitt Rörelseverk som kommer att visas upp på Lucia den 13/12. Det kommer ta upp mycket tid under den ordinarie idrottsundervisningen för att planera och det brukar vara ett nervöst men uppskattat inslag. Ungdomarna kommer även i åk.9 att få bada is-vak, åka till Idre samt genomföra en egen lektion kopplad till idrottsämnet. Under 9:ans specialisering kommer de också ha möjlighet att välja gym (Friskis och Svettis inom samma byggnad som oss).

Det finns nu en ny kurator på skolan som heter Jessica. Mer kontaktuppgifter finns på hemsidan. Första kontakten sker via mail till henne.

Gällande 8As kakförsäljning så har nu alla burkar med kakor levererats och på torsdag 21/3 kl.17:30-18:30 får ni alla komma och hämta dem i matsalen i skolan. Grindarna till skolan låses efter det så kom i tid. Pengarna Swishas till Malin Winell på 0708- 60 80 28, ni kommer att få en blankett med vad ni beställt och vilken summa ni skall betala. För information till er som inte var med på föräldramötet så har vi tjänat 8474 kr på kakorna vilket är ett jättebra resultat. Nästan alla har varit med och sålt och ni som inte har gjort det kan betala in en peng på klasskontot så att alla är med och bidrar.

Läxor:

Tyska: Eleverna har att träna på glosor och besvara punkter på checklistan till onsdag v.12. Finns på OneDrive.

Franska: Eleverna ska kunna böja verben Aller, Avoir, Être och Faire i presens till på fredag v.12. De ska även kunna possessiva pronomen.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Christoffer Hagsell &Luisa Sandell

VT-19

v. 15: Temavecka språk
v. 16: Påsklov
v. 17: 22/4 – Annandag påsk, 24/4 – Föräldraråd 18:30
v. 18: 1/5 – Första maj
v.19: 6/5 – Kolmården
v. 22: 29/5 – Friidrottsdag Borgsmo, 30-31/5 Kristi himmelsfärd & klämdag
v. 23: Temavecka Idrott & Hälsa, 6-7/6 Nationaldag & klämdag
v. 24: 10/6 – Volleybollturnering, 11/6 – Fotbollsturnering, 12/6 – Skolavslutning St:Olai kyrka kl.10.00

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 10 år 8 Vecka 12 år 8 »

Per Blomberg