Sök till Jönsbergska

Vecka 36 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Nu har vi varit igång några veckor och rutinerna börjar sätta sig igen. Under bastiden har vi arbetat med studieteknik där vi har tittat på 5 olika filmer där man får tips på hur man kan lägga upp och organisera sina studier. Filmerna finns på www.ur.se och kommer från serien Orka Plugga om man blir nyfiken och vill titta hemma också. Eleverna har fått ett veckoschema där de kan planera in sina träningar och när man kan plugga. Vi diskuterar också hur man kan utnyttja lektionerna på ett effektivt sätt. För info om några föräldrar planerar att följa med på vinterfriluftsdagen till Romme så kommer den att genomföras måndag vecka 11, dvs 9/3 2020.

Lite info inför skoljoggen

Skoljoggen 2019
Onsdagen den 18:e september

Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN” och loppet genomförs för 37:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan.

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Se samlingstider på hemsidan.

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan.

Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs. Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (from 11.50). Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen.

Lite information från EON inför nästa vecka:

Varmvatten - Avstängning

E.on kommer att genomföra en omläggning av fjärrvärmeledningarna i närheten av fastigheten under augusti-oktober. Det innebär att de kommer att behöva stänga av varmvattnet i huset under en arbetsdag, detta kommer att ske den 11 september 2019 mellan kl. 08.00-23.00. Vi hoppas att ni har överseende med detta!

Viktiga datum

Vecka 37

Onsdag: www.glosor.eu "München", text s. 14-15: läs och lyssna på https://webbapp.liber.se/der-sprung-3/#/2-ein-wochenende/a-samstag-in-m-nchen/h-ren Spanska år 8 - Ingen ny läxa till v.37.
Fredag: Text + glosor. We know where you live. Glosorna finns i boken på s. 141.

Vecka 38

Tisdag: Föräldramöte Nätmobbning
Onsdag: Skoljoggen (Fm)

Vecka 39

Fredag: Friluftsdag Orientering

Vecka 40

Onsdag: Föräldraråd kl. 18.00

Vecka 43: Temavecka

Vecka 44: Höstlov

Vecka 47

Onsdag: Föräldraråd kl. 18.00

Vecka 50

Måndag: Ordinarie schema
Tisdag- Fredag: temavecka

Vecka 51

Måndag: temavecka
Tisdag: Innefotbollsturnering
Onsdag: Julavslutning Matteus kl. 15.30 - 17.00

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 35 år 8 Vecka 37 år 8 »

Per Blomberg