Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Nästa vecka är det dags för föräldramöte där vi kommer att informera om nuläget i skolan och vad som kommer att hända den här terminen. Vi kommer bland annat att diskutera och planera JB-natta som år 8 får möjlighet att arrangera varje år. Därtill kommer vi att informera om och diskutera hur vi kan skydda och hjälpa våra ungdomar på nätet. Enligt våra noteringar så är det 8A som står för försäljning av fika. Varmt välkomna, vi ser framemot att träffa er alla igen!

Idrott

Nu på tisdag (17/9) ska eleverna orientera i Smedby. Detta för att träna i mer okänd terräng (vilket är en del i kunskapskravet för orientering) inför orienteringsdagen. Följande upplägg och tider gäller:
8B - Samling 8.30 vid busshållplats "Hustomtebacken", linje 119 i Smedby.
8A - Samling 14.15 eller så fort som möjligt efter avslutad matte-lektion vid busshållplats Hustomtebacken, linje 119 i Smedby. SO-lektionen utgår.

Skoljoggen 2019

Onsdagen den 18:e september

Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN” och loppet genomförs för 37:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan.

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Följande samlings-, avpricknings- och starttider för skoldagen gäller (dvs skoldagen börjar vid nedanstående samlingstid för respektive årskurs):

Samlingstid (avprickning på konstgräsplan): klockan 09.45.
Starttid: klockan 10.00.

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan. Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs. Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (from 11.50). Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen.

Viktiga datum

Vecka 38

Tisdag: Föräldramöte Nätmobbning kl.18.00
Onsdag: Skoljoggen (Fm)
Onsdag: 8A: Har olika verb som läxa till onsdag 18/9. Dokumentet med verben finns att tillgå på OneDrive. 8B: Text + glosor (Vale 7 - Capítulo 15) till onsdag 18/9. Glosorna finns att tillgå på OneDrive. Onsdag: Tyska "Kleider machen Leute" på www.glosor.eu
Fredag: Engelska text + glosor Goodwill s. 12-13. Glosorna finns på www.glosor.eu. Logga in med användarnamn katkor och klicka på english 8.

Vecka 39

Tisdag: SO – prov Franska revolutionen
Fredag: Friluftsdag Orientering

Vecka 40

Tisdag, Onsdag: Engelska Läs och hörförståelsetest
Onsdag: Föräldraråd kl. 18.00
Fredag: Matematik Prov Kapitel 1 - tal

Vecka 41

Onsdag: NO – prov kemi

Vecka 42

Onsdag: Spanska prov

Vecka 43: Temavecka

Vecka 44: Höstlov

Vecka 47

Onsdag: Föräldraråd kl. 18.00

Vecka 50

Måndag: Ordinarie schema
Tisdag- Fredag: temavecka

Vecka 51

Måndag: temavecka
Tisdag: Innefotbollsturnering
Onsdag: Julavslutning Matteus kl. 15.30 - 17.00

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 8 Vecka 38 år 8 »

Per Blomberg