Sök till Jönsbergska

Vecka 43 år 8

Hej alla vårdnadshavare

Nu har träningskläderna äntligen kommit! Under BAS-tiden på fredag den 25/10 lämnar skolan ut en bekräftelse på varje elevs beställning. På bekräftelsen står det vad varje elev och vårdnadshavare har beställt och hur mycket som ska betalas in. Betalningen görs via Swish och var då noggranna med att ange elevens FÖRNAMN EFTERNAMN KLASS i "Meddelande". Se exempel: Fred Asp 6A .

Betalningen via Swish ska vara registrerad senast onsdag den 6/11. Numret till Swish är 123 520 07 87. Medtag även bekräftelsekvitto för Swish-betalningen till utlämningsdagen! Utlämningen sker fredag den 8/11 vid styrelsekontoret. Tiderna för utlämningen är mellan: kl.07:30 - 9:00 samt kl.15:30 - 16:30. Med fördel hämtar du ut dina träningskläder direkt vid ankomst till skolan och förvarar dem i plåtskåpet under dagen.

Under den gångna veckan har eleverna fått arbeta med en podcast där de i grupper om fyra fått diskutera kränkningar på sociala medier och konsekvenser för både utsatta och de som utför handlingarna. Det som kan verka vara en harmlös kommentar kan ofta får stora konsekvenser.

Ungdomarna har även spelat badminton och spökboll under veckan, det senare var tillsammans i fadderslingorna och de har varit verkliga förebilder.

Nu när sista provet är avklarat väntar ett välförtjänt lov och vi ses och hörs igen vecka 45 enligt ordinarie schema.

Vänliga hälsningar era handledare i år 8

Vecka 44: Höstlov

Vecka 45:

Tyska, under veckan påbörjar vi med en inlämningsuppgift "Ein Tag in der Stadt". Vi har under några veckor jobbat med olika kapitel i boken som förberedelse - för att kunna sätta igång med arbetet behöver eleverna vara insatta i glosor och texterna i kapitlen "Wir kaufen Kleider", "Wir gehen ins Kino", "Guten Appetit". Det är även bra att ha koll på adjektivböjning samt Perfekt, men vi repeterar grammatiken tillsammans.

Svenska: Eleverna ska ha läst ut ”sin” bok på fredagen den 8/11

Vecka 47
Onsdag: Föräldraråd kl. 18.00

Vecka 50
Måndag: Ordinarie schema
Tisdag- Fredag: temavecka
Vecka 51

Måndag: temavecka
Tisdag: Innefotbollsturnering
Onsdag: Julavslutning i Matteus kyrka kl. 15.30 - 17.00

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 42 år 8 Vecka 45 år 8 »

Per Blomberg