Sök till Jönsbergska

Vecka 48 år 8

Hej alla elever och vårdnadshavare!

Nu laddar vi inför sista veckan innan temaveckan. I matematik har vi påbörjat ett nytt arbetsområde som handlar om geometri, detta kommer vi att testa av vecka 7 för att hinna med de övriga områdena under vårterminen.

Under de sista bastiderna kommer vi att diskutera ett eventuellt genomförande av JB-natta och huruvida eleverna är intresserade av att genomföra den. Vi tänker att planeringsarbetet inför själva tävlingen kan vi handledare tillsammans med eleverna stå för men att vi behöver hjälp av er föräldrar dagen då tävlingen genomförs. Detta var ju något som många föräldrar var positiva till att göra. Tanken är att vi ska planera upp ramarna under bastiden och att eleverna tillsammans skriver ihop en inbjudan för att de någon dag under prao-veckan ska kunna besöka olika skolor för att bjuda in och ge information. Vi handledare har diskuterat olika förslag till datum och vi har vecka 11 eller vecka 12 som förslag. Hör gärna av er om ni vet redan nu att det krockar med något.


Romme

Nu är snön här och valet till 2020 års vinterfriluftsdagar är aktivt. Vinterfriluftsdagen för år 4-8 arrangeras vid Romme Alpin måndagen den 9 mars (v11) och vinterlägret för år 9 arrangeras i Idre fjäll söndagen den 22 mars – torsdagen den 26 mars. För de elever som inte vill åka utförsåkning erbjuds andra alternativ på de olika destinationerna.

Valet gör eleverna tillsammans med sina vårdnadshavare på nedanstående länkar senast måndagen den 13:e januari. Följ instruktionerna i formuläret genom länken nedan för att göra beställningar avseende ev hyra, ev lunch och ev medföljande vårdnadshavare.  

Betalning av eventuella tillval sker i samband med beställningen, dock senast måndagen den 13:e januari. Betalning sker kontant i ett kuvert märkt med namn och BAS- grupp eller via Swish till telefonnummer1235200787 märkt med elevens namn och BAS- grupp. Mer information om de olika resorna finns att ladda ner på hemsidan. Vi ser fram emot några av läsårets roligaste dagar tillsammans med era barn!

Vinterfriluftsdag år 4-8 Romme Alpin 9 mars
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-OzbbwhiSEhAr9Vstd6648lUQzc5VFJTNEVUQ0ZKSEExNkhCM1NISjlESC4u


Nästa vecka har vi temavecka och vi kommer att fördjupa våra kunskaper inom området hållbar utveckling där vi kommer att arbeta med FN´s globala mål. För att ytterligare stärka sammanhållningen på skolan så kommer en del av veckan att bedrivas i fadderslingorna. Alla dagar startar kl. 08.30 och slutar kl. 14.30.

Tisdag

Fm: Fadderslingor Hållbar utveckling
Em: Basket – Ta med idrottskläder

Onsdag

Fm: Fadderslingor Hållbar utveckling
Em: Film

Torsdag

Fm: Fadderslingor Hållbar utveckling
Em: SO-uppgift

Fredag

Em: Lucia och rörelseverk
Fm: Handledartid

Måndag

Em: Fadderslingor + Redovisning
Fm: Städ + Bas

Vecka 49

Måndag: Spanska Läs och hörförståelse
Tisdag: SO-prov
Onsdag: Spanska-prov
Fredag: Lämna in intervju (engelska)

Vecka 50

Måndag: Ordinarie schema
Tisdag- Fredag: temavecka Hållbar utveckling
Fredag: Lucia och rörelseverk

Vecka 51

Måndag: Temadag
Tisdag: Innefotbollsturnering
Onsdag: Julavslutning i St Olai kyrka kl. 15.30 - 17.00. Samling 15.00 Vasaparken.

Vecka 2

Ons - Fre: Prao

Vecka 3

Prao

Vecka 4

Måndag (20/1): Ordinarie schema
Trevlig helg önskar era handledare

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 47 år 8 Vecka 49 år 8 »

Per Blomberg