Sök till Jönsbergska

Vecka 39 år 9

Hej kära elever och föräldrar!

Vi påminner även om att ordna praoplatser för perioden vecka 42-43.

Kommande vecka blir det en del orientering.

På måndag 2/10 utgår 9B:s So och de ska istället orientera i okänd terräng. 9B samlas efter lunch vid Smedbyskolans parkering.

På onsdag 4/10 utgår 9A:s So, de samlas kl. 8.10 vid Smedbyskolans parkering. SO-lektionen tas igen på BAS-tiden.

Omspring skoljogg 3/10 kl. 13.30. De elever som berörs blir kontakade av idrottslärarna.

På fredag den 6/10 är det dags för orientering igen. Eleverna har sina personliga starttider, och träffas nedanför vattentornet vid vändzonen, informationstavlan. Alla ska vara på plats 15 minuter innan sin starttid. Ingen ordinarie undervisning denna dag, endast orientering, däremot finns det möjlighet att äta lunch i skolan om man vill.

Se länken för nationella prov: https://www.skolverket.se/bedomning/nationella-prov/provdatum/grundskola/arskurs-9/provdatum-for-nationella-prov-i-arskurs-9-1.199523 

Viktiga datum:

Heldag med orientering fredagen den 6 oktober (mer information kommer).
Prao v.42-43
Höstlov v.44.
Nationella prov (muntliga delarna) i Ma, SV och Eng v. 50 – ingen ledighet beviljas. Julavslutning Matteus kyrkan – torsdagen den 21 december kl. 16.00–17.10.

Läxor och prov:

Franska: På tisdag har eleverna prov i franska. All information plus en massa extraövningar finns på OneDrive i dokumentet Contrôle semaine 40. Frågan har kommit upp och om det är någon som vill flytta fram provet så går det bra för mig. I såna fall finns två alternativ: på fredagen den 29/9 eller fredagen efter den 6/10.

Tyska: tyska: Vi kommer att skriva ett grammatikförhör på fredag v. 41 om verbböjning starka och svaga verb i presens och perfekt. Detta jobbar vi med på lektionstid och det har behandlats och repeterats kontinuerligt sedan år 7.Stående läxa tills dess är att repetera och öva i den mån man behöver med hjälp av egna anteckningar och www.glosor.eu.

Musik: Onsdagen v.41 den 11/10 kommer eleverna i 9B ha musikprov under lektionen. Allting finns att finna på OneDrive. Provet är delat i två där ena delen handlar om populär musikhistoria och den andra om instrumentlära.

Franska: prov v.40 (tisdag 3/10)
Spanska: prov v.40 (tisdag 3/10)
Biologi: prov v.40 (4/10)
Matematik: prov v.41
Musik: Prov 9B v. 41

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar
Simon, Joel T, Therese, Katja och Ewa

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 38 år 9 Vecka 40 år 9 »

Per Blomberg