Sök till Jönsbergska

Vecka 15 år 9

Hej alla elever och föräldrar!

Vi börjar med at tacka för ett trevligt föräldramöte. För er som inte var där kommer här det viktigaste från mötet.

Mopedåkning - Våren och det varma vädret är på intåg: Det innebär mopedåkning. Det är såklart okej att åka moped till skolan och parkera på skolan. Däremot är det förbjudet att nöjesåka under skoltid. Dessutom behöver alla som åker tänka på att åka långsamt på skolgården.

Äta på stan - Tillsvidare har vi tagit bort möjligheten att lämna skolan och äta på stan under lunchen. En stor majoritet har kommit försent till nästkommande lektion samt att vissa lämnat skolan utan tillåtelse. Om någon skulle lämna framöver utan tillåtelse kommer vi kalla er föräldrar till samtal.

Vaccination - Vaccinationen genomförs fredagen den 27 april och inget annat datum som förekommit tidigare. Några enstaka elever har ej lämnat in blankett. Ni behöver åka till skolan och lämna den i Anna Strömlids fack i entrén senast nu på tisdag. Anna tar kontakt med de föräldrar som har ställt frågor på blanketten.

NP - Den här veckan har eleverna skrivit NO-prov i Biologi och genomfört en laboration. OBS! Vi har nu bestämt att NP i SO ska skrivas 2 och 4 maj.

Gymnasieantagning - Omvalsperioden startar 16 april och stänger 3 maj. De elever som gör ett omval behöver skriva ut en kvittens och lämna till Johan. Om ett omval ej är aktuellt behöver ni inte göra någonting alls.

Idre - Samling på skolans nedre parkering 9.00 på söndag. Om någon blir sjuk i helgen meddelas Joel på telefonnummer 0709-943931. Skolans värdegrund tillämpas under hela vistelsen. Överträdelse gällande tobak, narkotika och alkohol medför hemresa. Detaljerad info finns i tidigare veckobrev. Eleverna är lediga från skolan nästa fredag.

Avslutningsveckan - måndagen 11 juni bjuder skolan på avslutningsmiddag för alla elever. Prel. Tid 18.00. Skolavslutningen äger rum i Matteuskyrkan onsdagen 13 juni klockan 11.00-12.30. Vi uppmanar er föräldrar att komma i god tid till kyrkan. Vissa platser kommer att reserveras för föräldrar i år 9.

Klassresor - Vi har i dag under bastiden delat ut ett avtal om att följa värdegrunden för resan. Det ska fyllas i och lämnas in till oss på skolan. Övrig info gällande klassresorna kommer på mejl från respektive resegrupp.

Läxor

Svenska -9B ska ha läst ut sin skönlitterära bok om andra världskriget till nästa lektion som är torsdagen den 24 april.

Viktiga datum:

20 april - Lediga (kompensation för söndagen).
24 april - NP Engelska
26 april - NP engelska
2 maj - NP SO
4 maj - NP SO
7 maj - NP Matte
9 maj - NP Matte

Med vänliga hälsningar
Simon, Joel T, Therese, Katja, Sofie och Ewa

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 13 år 9 Vecka 16 år 9 »

Per Blomberg