Sök till Jönsbergska

Vecka 16 år 9

Hej alla elever och föräldrar!

Vi vill tacka för en mycket trevlig resa till Idre - strålande sol, långa dagar i backen och härliga ungdomar som umgås, lagar mat, tävlar och inte minst är grymma på att städa sina stugor! Det kan vi gärna göra om och vi ser ännu mer fram emot resorna till Rhodos senare i år.

Mopedåkning – Våren och det varma vädret är på intåg: Det innebär mopedåkning. Det är såklart okej att åka moped till skolan och parkera på skolan. Däremot är det förbjudet att nöjesåka under skoltid. Dessutom behöver alla som åker tänka på att åka långsamt på skolgården.

Äta på stan – Tillsvidare har vi tagit bort möjligheten att lämna skolan och äta på stan under lunchen. En stor majoritet har kommit försent till nästkommande lektion samt att vissa lämnat skolan utan tillåtelse. Om någon skulle lämna framöver utan tillåtelse kommer vi kalla er föräldrar till samtal.

Vaccination – Vaccinationen genomförs fredagen den 27 april och inget annat datum som förekommit tidigare.

Nästa vecka börjar utomhusperioden i idrott. Schemat finns på hemsidan. På måndag börjar 9A inne och 9B ute!

NP

OBS! Vi har nu bestämt att NP i SO ska skrivas 2 och 4 maj.

På tisdag, 24/4 och torsdag, 26/4 nästa vecka skriver eleverna NP i engelska. På tisdag gäller tiderna 8.10 - 10.50, på torsdag 8.10 - 9.30. Kom i tid!


Gymnasieantagning – Omvalsperioden startar 16 april och stänger 3 maj. De elever som gör ett omval behöver skriva ut en kvittens och lämna till Johan. Om ett omval ej är aktuellt behöver ni inte göra någonting alls.

Avslutningsveckan – måndagen 11 juni bjuder skolan på avslutningsmiddag för alla elever. Prel. Tid 18.00. Skolavslutningen äger rum i Matteuskyrkan onsdagen 13 juni klockan 11.00-12.30. Vi uppmanar er föräldrar att komma i god tid till kyrkan. Vissa platser kommer att reserveras för föräldrar i år 9.

Klassresor – Kom ihåg att lämna in avtalen gällande värdegrunden på klassresorna så snabbt som möjligt.


Läxor

Svenska -9B ska ha läst ut sin skönlitterära bok om andra världskriget till nästa lektion som är torsdagen den 24 april.

Franska: Vi håller på med att göra en liten pjäs i skolan. Läxan till på fredag är att ha satt sig in i hur direkt objekt (ackusativobjekt) fungerar. Finns ett dokument på OneDrive som heter "Devoirs semaine 17". Några elever behöver även repetera och göra om det senaste provet.

Viktiga datum:

20 april – Lediga (kompensation för söndagen).
24 april – NP Engelska
26 april – NP engelska
2 maj – NP SO
4 maj – NP SO
7 maj – NP Matte
9 maj – NP Matte Med vänliga hälsningar Simon, Joel T, Therese, Katja, Sofie och Ewa

Senast ändrad 2018-04-20
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 15 år 9 Vecka 17 år 9 »

Per Blomberg