Sök till Jönsbergska

Vecka 17 år 9

Hej alla elever och föräldrar!

Nu är vi tillbaka i rutinerna! Eleverna jobbar för fullt, vi närmar oss de sista projekten och arbetsområden med stormsteg. Det gäller nu att rycka upp sig i slutspurten - det är fortfarande viktigt att hålla tiderna, ha med sig material till lektionerna samt uppträda vettigt i korridorerna. Vi ser och förstår att eleverna är trötta, men det gäller att orka hela vägen! Hör av er om ni behöver hjälp, vi finns också hela vägen.

Nationella prov i engelska

Under veckan har år 9 skrivit nationella prov i engelska under tisdagen och torsdagen. Tisdagens prov läckte ut i sociala medier i förväg, vilket ni kanske har sett i media under veckan. Efter provgenomförandet i tisdags fick vi vetskap om att många av våra elever hade tagit del av spridningen redan under måndagskvällen. Några elever utnyttjade dessutom rasten till att söka efter lösningar och bedömningsanvisningar på internet. Vi handledare pratade med alla elever enskilt efter händelsen och kan nu konstatera att provresultatet hade spridits till större delen av årskursen redan innan tisdagen. Efter samtal med rektor Patrik Jönsson och avstämning med Skolverket kommer vi inte göra om provet, men kommer att ta hänsyn till vetskapen om spridningen när vi rättar proven. I de fall där vi får oväntat bra resultat med anledning av misstänkt fusk kommer berörda föräldrakontakter tas. Vid sommarens betygssättning kommer vi bortse från provresultatet då slutbetyg ska sättas. Vi har pratat med eleverna om situationen särskilt med tanke på att det återstår två nationella prov i SO och matte. Vi förväntar oss att eleverna fattar rätt beslut inför dessa! Vi är tacksamma om ni diskuterar detta även hemma.

Komplettering - eleverna som vill komplettera hkk får möjlighet på fredag 18/5. Ta kontakt med Annette. Ni som inte lämnat in sista inlämningsuppgiften - det är dags nu! Vaccination - Eleverna har även vaccinerats på fredagen. Idrottslektionen utgick för att underlätta detta.

Följande information står kvar - som en liten påminnelse.

Mopedåkning – Våren och det varma vädret är på intåg: Det innebär mopedåkning. Det är såklart okej att åka moped till skolan och parkera på skolan. Däremot är det förbjudet att nöjesåka under skoltid. Dessutom behöver alla som åker tänka på att åka långsamt på skolgården.

Äta på stan – Tillsvidare har vi tagit bort möjligheten att lämna skolan och äta på stan under lunchen. En stor majoritet har kommit försent till nästkommande lektion samt att vissa lämnat skolan utan tillåtelse. Om någon skulle lämna framöver utan tillåtelse kommer vi kalla er föräldrar till samtal.

NP

NP i SO ska skrivas 2 och 4 maj. Tiderna som gäller är 8.00 - 10.20 båda dagarna. Den ordinarie undervisningen återupptas kl. 10.50 båda dagarna, NO/SO på onsdag, SNS på fredag.

Gymnasieantagning – Omvalsperioden startar 16 april och stänger 3 maj. De elever som gör ett omval behöver skriva ut en kvittens och lämna till Johan. Om ett omval ej är aktuellt behöver ni inte göra någonting alls.

Avslutningsveckan – måndagen 11 juni bjuder skolan på avslutningsmiddag för alla elever. Prel. Tid 18.00. Skolavslutningen äger rum i Matteuskyrkan onsdagen 13 juni klockan 11.00-12.30. Vi uppmanar er föräldrar att komma i god tid till kyrkan. Vissa platser kommer att reserveras för föräldrar i år 9.

Klassresor – Kom ihåg att lämna in avtalen gällande värdegrunden på klassresorna så snabbt som möjligt.

Här kommer info om klassresan för 9 A

Nu börjar resan närma sig och alla pass har kommit in.

Vi flyger från Skavsta den 30/5 kl.06.40 och är framme i Rhodos kl.11.30. Flight 9448

Flyg från Rhodos den 3/6 kl.19.30 och framme vid Skavsta kl.22.30. Flight 9449

Transfer är bokat till och från flygplatsen, samt att vi kom överens om att vi sätter in 400kr till klasskassan så snart som möjligt, dock senast den 28/4. Pengarna ska gå till transfer och någon aktivitet som bestäms på plats.

Vi kommer att åka från Jönsbergska onsdag den 30/5 kl.04.00. De vars föräldrar som skjutsar är:

Gustav Pettersson
Olle Lindström
Erik Boberg
Wilma Lindström
Filip Söderholm
Gustav Kjellström
Elna Gavelin
Emil Wahlstedt

De som hämtar på Skavsta den 3/6 kl.22.30 är:

Widar Porshagen
Oliver Hörnstedt
Lovisa Sandberg Rudelius
Stina Westerdahl
Sara Norrbom
Lina Westerlund
Elin Eriksson

  Man får ha med sig en kabinväska 55x40x20 samt en mindre väska med måtten 35x20x20.
Vid passage genom flygplatsens säkerhetskontroll:

 Medhavda vätskor måste förvaras i behållare om max 100ml
 Alla vätskor måste medföras i en transparent återförslutbar plastpåse om max 20cm x 20cm som totalt rymmer upp till en liter
 Du måste kunna stänga påsen helt och få plats med den i ditt handbagage
 Påsen med vätska måste tas ut ur ditt handbagage och kontrolleras separat

Trevlig resa
Harriet Karolina och Sara

Läxor

Viktiga datum:

2 maj – NP SO
4 maj – NP SO
7 maj – NP Matte
9 maj – NP Matte

Med vänliga hälsningar
Simon, Joel T, Therese, Katja, Sofie och Ewa

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 16 år 9 Vecka 18 år 9 »

Per Blomberg