Sök till Jönsbergska

Vecka 37 år 9

Hej på er.

Idrott

Nästa vecka kommer eleverna även få möjlighet orientera med GPS. Eleverna får gärna förbereda detta genom att ladda hem appen "Hitta ut" i sina mobiler och skapa ett inlogg. Alternativ i form av att springa på en bana kommer erbjudas. Detta gäller 9A på måndag och 9B på onsdag.

Fredag

Nästa vecka kommer eleverna i år 9 att träna orientering i okänd terräng i Smedby som förberedelse inför orienteringsdagen. Båda klasserna springer på fredagen, då tar vi lite tid från BAS:en och eleverna slutar på plats i Smedby ca 15:00. Eleverna tar sig på egen hand till Smedby. Vill man åka kollektivt är det buss 117 från Sprängstensgatan till Södertull och där byter man sedan till 119 och går av vid Hustomtebacken. Samling klockan 13:30 vid busshållplatsen Hustomtebacken. Eleverna ska vara ombytta.

Skoljoggen

I onsdags genomfördes Skoljoggen. Många elever var krassliga eller hade ont lite här och där. Vissa elever kände att de inte hade gjort sitt bästa och några elever kunde inte delta pga. sjukdom. Vi ger därför eleverna möjlighet att springa om Skoljoggen på onsdag nästa vecka (19 september) så alla kan prestera ett resultat som de är nöjda med. Eleverna samlas utanför idrottshallen ombytta och klara klockan 14:00.

Föräldramöte

På onsdag 19 september klockan 18:00 är det föräldramöte i matsalen. Första delen av mötet kommer Johan att prata och informera om gymnasievalet.

Det är också byte av trivselgrupper i båda klasserna. Höstterminen ser ut på följande vis: 9A, föräldrar till följande elever:

Carl Malteskog
Levi Malteskog
Alex Holgersson
Jordan Rapp
Emma Skill

9B, föräldrar till följande elever:

Totte Malm
Joar Nixon
Hedda Persson
Hilda Persson
Alexandros Pie

Fikat till föräldramötet är det klassföräldrarna i 9A som ordnar. Det finns möjlighet att betala med Swish.

Fotbollsmatch

Vi har glädjen att meddela att Jönsbergska Idrottsskolan genom ett samarbete med IFK Norrköping kan erbjuda alla skolans elever gratis inträde på ännu en spännande hemmamatch: IFK Norrköping – Malmö FF den 26 september klockan 19:00. Samling sker utanför Entré 2 klockan 18:45 (vi sitter sedan på sektion O). Personal från skolan tar emot era barn och finns med på läktaren under hela matchen. Vi sitter samlat men vi påminner redan nu om att vi är gäster och det är viktigt att vi inte skräpar ned på läktaren. Kom gärna i Jönsbergskakläder till matchen.

Eleverna får ut biljetterna i skolan på matchdagen. I halvtid kommer det visas ett trevligt videoklipp på storbildsskärmen, det får ni inte missa! Efter matchen går vi tillsammans ut från arenan så kom och möt upp era barn utanför entré 2 direkt efter slutsignal. Heja IFK!

Ansökan inför år 4 höstterminen 2019

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda 2009 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är högtid att ansöka om elevplats inför ht 2019 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under vecka 42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2019. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under vecka 46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 28 november. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under vecka 42. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna!

PRAO

Vecka 42 och 43 kommer eleverna i år 9 genomföra sin PRAO. Glöm inte bort att leta efter plats. Det finns PRAO-lapp att hämta hos handledarna.

Klassinformation

Ansvariga för klasskassorna påminner att det nu är ny termin och därmed dags att betala in terminsavgiften.

För A-klassen är det följande kontonummer som gäller.
Summa: 220 kr/termin
Handelsbanken. Clearingnummer: 6591. Kontonummer: 758 554 508.
Kontoinnehavare: Maria Nilsson och Charlotte Kronander.

För B-klassen är det följande kontonummer som gäller.
Summa: 220 kr/termin
Handelsbanken. Clearingnummer: 6596. Kontonummer: 121 024 768.
Kontoinnehavare: Madelaine Wiklander och Thomas Johanzon.

Läxa

Engelska (Silvies grupp): Oregelbundna verb. Finns på OneDrive.
Engelska (Agnetas grupp): Textboken sidan 13. Läs och skriv minst fem läsförståelsefrågor till fredag.

Moderna språk, Tyska till tisdag: Gå igenom de arbetsblad vi jobbat med under vecka 35 och 36 och se till att du förstår det vi gått igenom (repetition). Göra klart arbetsbladet vi arbetat med under vecka 37 som handlar om meningar med modalverb. Viel Glück!

Moderna språk, spanska: Glosor+ lyssna och läs med i texten: "Qué has hecho hoy". Glosorna och länken till ljudfilen ligger på mappen SPANSKA ÅK9 (Luisa) på One drive

Prov

NO, Biologi: 9A torsdag 27 september och 9B fredag 28 september

Moderna språk: Franska onsdag 3 oktober och Spanska onsdag 3 oktober

Viktiga datum under höstterminen

19 september – Föräldramöte klockan 18:00
3 oktober – Föräldraråd
5 oktober – Orienteringsdag
Vecka 42 och 43 – PRAO
Vecka 44 – Höstlov
21 november – Föräldraråd
11-14 december – Temavecka
13 december – Lucia och rörelseverk
18 december – Innefotbollsturnering
19 december – Julavslutning i Matteus kyrka

Trevlig helg
Annette, Johan, Rebecca, Sandra och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 36 år 9 Vecka 38 år 9 »

Per Blomberg