Sök till Jönsbergska

Vecka 39 år 9

Hej på er.

Orientering

Fredag 5 oktober är det dags för den årliga orienteringsdagen. Start och mål är vid Lillsjöstugan i Jursla. Det är en poängorientering med 25 kontroller. Alla elever får en egen starttid. Startlistor sitter uppe på anslagstavlan i cafét och finns även online på hemsidan. Eleverna transporterar sig själva ut till Lillsjön och förväntas vara på plats minst 15 minuter innan sin starttid. All ordinarie undervisning utgår den här dagen och eleverna får sluta direkt efter sitt lopp. Mat serveras på skolan om eleverna önskar annars äter man inte på skolan. Maxtid att springa är 100 minuter. Ta med klocka! Vi hoppas på en rolig dag i skogen!

Gymnasieval

Nu börjar snart den intensiva perioden för niorna i samband med stundande gymnasieval. På www.gymnasiestudera.se finns det datum och tider för öppet hus på gymnasieskolorna. Lördag 13 oktober mellan klockan 9:00 och 14:00 är det Gymnasiemässan i teknikhallen på Östgötaporten. Där finns samtliga gymnasieskolor representerade i form av personal och elever. Jag rekommenderar att frigöra tid för att besöka den här mässan.

Föräldraråd

Onsdag 3 oktober klockan 18:30 är det föräldraråd.

Skolenkät

I veckan skickades ett mail till föräldrar i år 9 med information om Skolinspektionens skolenkät. Har ni inte fått mailet ta kontakt med Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får ni utskicket.

Ungdomsmottagningen

Eleverna i år 9 kommer göra ett besök på ungdomsmottagningen för att få information. 9A besöker på onsdag 3 oktober klockan 13:30. Dagen avslutas efter besöket. 9B besöker på onsdag 10 oktober klockan 13:30. Dagen avslutas efter besöket.

Ansökan inför år 4 höstterminen 2019

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda 2009 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är högtid att ansöka om elevplats inför ht 2019 på Jönsbergska Idrottsskolan. Under vecka 42 skickas information om antagningsprocessen ut till sökande elever inför år 4 höstterminen 2019. Om sökande elever saknar information i brevlådan efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Elevbesöken äger rum under vecka 46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 28 november. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under vecka 42. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna!

PRAO

Vecka 42 och 43 kommer eleverna i år 9 genomföra sin PRAO. Glöm inte bort att leta efter plats. Det finns PRAO-lapp att hämta hos handledarna.


Läxa

Engelska (Silvies grupp): Oregelbundna verb. Finns på OneDrive.

Engelska (Agnetas grupp):
Moderna språk, tyska till tisdag: Göra klart läxhäftet som delades ut vecka 38. Du ska vara redo att redovisa din läxa.

Moderna språk, spanska (Luisas grupp): Prov

Moderna språk, spanska (Tapias grupp): Prov


Prov

Moderna språk: Franska onsdag 3 oktober

Moderna språk: Spanska onsdag 3 oktober. Tapias grupp: kapitel 7-8 i Vale 8. Luisas grupp: Se OneDrive i mappen ”SPANSKA ÅK9”.

Musik: Musiklära och instrumentlära för 9B på torsdag 3 oktober.

Matematik: Kapitel 1, tal och algebra, onsdag 10 oktober.

NO, Biologi del 2: 9A torsdag 11 oktober och 9B fredag 12 oktober.

SO: 9B torsdag 8 november och 9A fredag 9 november.


Viktiga datum under höstterminen

3 oktober – Föräldraråd klockan 18:30
5 oktober – Orienteringsdag
13 oktober – Gymnasiemässa, teknikhallen på Östgötaporten klockan 9:00-14:00
Vecka 42 och 43 – PRAO
Vecka 44 – Höstlov
21 november – Föräldraråd
11-14 december – Temavecka
13 december – Lucia och rörelseverk
18 december – Innefotbollsturnering
19 december – Julavslutning i Matteus kyrka

Trevlig helg
Annette, Johan, Rebecca, Sandra och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 38 år 9 Vecka 40 år 9 »

Per Blomberg