Sök till Jönsbergska

Vecka 40 år 9

Hej på er.

Praktikanter

Nästa vecka är vi glada över att kunna välkomna tre SFI-praktikanter som kommer att vara hos oss varannan vecka, totalt i fem veckor. De kommer att vara med på elevernas lektioner, i första hand matte och engelska, och även vara ute med på rasterna. Syftet är att de ska få ett första steg till att komma ut i svenska samhället och få en naturlig träning på att prata svenska. De är alla högutbildade och två av dem är lärare.

Gymnasieval

Nu börjar snart den intensiva perioden för niorna i samband med stundande gymnasieval. På www.gymnasiestudera.se finns det datum och tider för öppet hus på gymnasieskolorna. Lördag 13 oktober mellan klockan 9:00 och 14:00 är det Gymnasiemässan i teknikhallen på Östgötaporten. Där finns samtliga gymnasieskolor representerade i form av personal och elever. Jag rekommenderar att frigöra tid för att besöka den här mässan.

Matematikprov

På onsdag 10 oktober är det matematikprov. Vi kommer att genomföra provet när eleverna egentligen skulle haft idrott enligt ordinarie schema då 9B är på Ungdomsmottagningen på eftermiddagen. Eleverna samlas i respektive sal klockan 9:30 för provskrivning.

Idrott

Samtliga idrottslektioner är från och med nästa vecka inomhus.

Skolenkät

I veckan skickades ett mail till föräldrar i år 9 med information om Skolinspektionens skolenkät. Har ni inte fått mailet ta kontakt med Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får ni utskicket.

Ungdomsmottagningen

Nu är det bara 9B kvar som ska genomföra sitt besök på Ungdomsmottagningen. De gör besöket på onsdag 10 oktober klockan 13:30. Dagen avslutas efter besöket.

PRAO

Vecka 42 och 43 kommer eleverna i år 9 genomföra sin PRAO. Glöm inte bort att leta efter plats. Det finns PRAO-lapp att hämta hos handledarna. Lapparna måste lämnas in senast fredag nästa vecka, 12 oktober. Under Praon kommer eleverna få med sig en uppgift. Den delas ut på skolan och finns även på OneDrive. Den ska lämnas in fredag 9 november.

Ishockey

Vi på Vita Hästen vill att alla ungdomar ska få möjligheter att se fartfylld ishockey. Därför bjuder vi in Norrköpingsskolelever från årskurs F-9 på gratis hockey i januari månad. Vita Hästen har 5 hemmamatcher och eleverna får gå på alla dem gratis. Eleven mailar Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och anger vilka matcher den önskar gå på samt vilken skola de går på. Elev kan ta med sig en vuxen till reducerat pris, 150kr, den platsen reserveras samtidigt som elevens.

Fredag 4 januari klockan 19:00 mot Västerås
Söndag 6 januari klockan 15:00 mot Södertälje
Onsdag 16 januari klockan 19:00 mot Almtuna
Onsdag 23 januari klockan 19:00 mot Leksand
Onsdag 30 januari klockan 19:00 mot Tingsryd

Läxa

Engelska (Silvies grupp): Oregelbundna verb. Finns på OneDrive.

Moderna språk, tyska till tisdag: Gör klart arbetsbladet som delades ut onsdag vecka 40. Du ska försöka översätta de svenska meningarna till tyska med hjälp av den grammatik vi hittills gått igenom, och med hjälp av sidorna 9-13 i tyskahäftet som delades ut i början av terminen. Du ska kunna redovisa läxan under tisdagens lektion. Viel Glück!

Moderna språk, spanska (Luisas grupp): Ingen läxa då de skrev prov i veckan.

Prov

Matematik: Kapitel 1, tal och algebra, onsdag 10 oktober.
NO, Biologi del 2: 9A torsdag 11 oktober och 9B fredag 12 oktober.
SO: 9B torsdag 8 november och 9A fredag 9 november
SO: 9B torsdag 22 november och 9A fredag 23 november

Viktiga datum under höstterminen

13 oktober – Gymnasiemässa, teknikhallen på Östgötaporten klockan 9:00-14:00
Vecka 42 och 43 – PRAO
Vecka 44 – Höstlov
21 november – Föräldraråd
11-14 december – Temavecka
13 december – Lucia och rörelseverk
18 december – Innefotbollsturnering
19 december – Julavslutning i Matteus kyrka

Trevlig helg
Annette, Johan, Rebecca, Sandra och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 39 år 9 Vecka 41 år 9 »

Per Blomberg