Sök till Jönsbergska

Vecka 48 år 9

Hej på er!

I veckan har många varit på sina gymnasiebesök och resten går under v. 49. Nästa vecka är vår sista ordinarie vecka och då kommer eleverna ha möjlighet att göra klart alla prov och kompletteringar innan betyg sätts. v.50 är det temavecka då eleverna i fadderslingor ska arbeta med projektet ”flytta hemifrån”. Under den veckan kommer år 9 även ha muntliga nationella prov i engelska, svenska och matematik. Glöm inte 13/12 då det är luciafirande och framförallt rörelseverk med våra 9:or! Inbjudan och mer info kommer nästa vecka. Under veckan uppdagades att det i ena klassen hade fuskats inför ekonomiprovet i so som vi hade v.45. För att alla elever ska få visa sin kunskap ordentligt och för att alla ska garanteras en likvärdig och rättvis bedömning kommer 9A att göra omprov på måndag den 3/12. Vi har i båda klasserna även pratat om fusk och dess konsekvenser och hoppas att det inte upprepas igen. SO-proven kommer dock framöver att genomföras samtidigt på bastiden.

Nu kämpar vi på de sista veckorna som är kvar!

Läxa

Moderna språk, tyska: Denna vecka har vi avslutat skrivuppgiften om en resa till Berlin. Under nästa vecka arbetar vi med att förbereda en muntlig presentation av resan. Den muntliga presentationen kommer att ske efter jul.
Moderna språk, spanska (Luisas grupp): Förbereda sig inför den muntliga redovisning "Mis vacaciones". Information finns på OneDrive.

Prov

So: Måndag den 3/12 - Omprov ekonomi 9a.
Hkk: Vissa har under veckan omprov och kompletteringar.
NO: Redovisning av energiarbete 3 december.
Ma: Avsnitt 2.1, 2.2 och 2.3 i kapitel ”Samband och förändring” 6 december.

Viktiga datum under höstterminen

11-14 december – Temavecka
13 december – Lucia och rörelseverk
18 december – Innefotbollsturnering
19 december – Julavslutning i Matteus kyrka

Trevlig helg!
Annette, Johan, Rebecca, Sandra och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 47 år 9 Vecka 49 år 9 »

Per Blomberg