Sök till Jönsbergska

Vecka 5 år 9

Hej på er.

Information från skolledningen

Vi, Maria och Maria, har beslutat oss för att kliva av som delägare och avslutar våra uppdrag på skolan till sportlovet. Vi vill passa på att tacka personal, elever, vårdnadshavare samt samarbetspartners som finns och som funnits på skolan under våra verksamhetsår! Stort tack, att ni bidragit till att vår drömskola blivit verklighet! Vi är så stolta och bär för alltid med oss fantastiska möten med små och stora människor. Kram till er alla och stort lycka till i framtiden!

Som det informeras om ovan så kommer Maria Eriksson och Maria Lundberg avsluta sina uppdrag hos oss på Jönsbergska Idrottsskolan. Förberedelser för detta har redan innan läsåret 2018/2019 vidtagits för att förändringarna vid avslutet ska gå så smidigt som möjligt med endast mindre förändringar i verksamheten som följd.

Förändringarna kommer ha följande påverkan för eleverna i år 9:

Maria Lundberg har under året varit delaktig kring de elever som istället för moderna språk har läst extra engelska eller svenska. Den undervisningen kommer fortsättningsvis bedrivas av skolans specialpedagog Katja Körnich som redan tidigare har undervisat elever i år 9. Utöver ovan organisatoriska förändringar kommer inga ändringar märkas i skolans verksamhet, målsättning eller inriktning.

Maria och Maria har varit med i uppbyggnaden av verksamheten, arbetat på skolan i 14 år och lämnar såklart en stor saknad efter sig. Tack för ert arbete och lycka till med de utmaningar ni tar er an i framtiden!

Om ni har några frågor kring förändringarna är ni mer välkomna att höra av er till rektor Patrik Jönsson! /Styrelsen, Jönsbergska Idrottsskolan

Skridskor

På fredag vecka 5 och vecka 6 erbjuds skridskor för de som vill. Den genomförs på eftermiddagen och de slutar dagen på Himmelstalund. Övriga är kvar på skolan och har idrott och bas på ordinarie vis.

Idre

De elever som inte betalat tillvalen till Idreresan ska göra det omgående. Det görs genom Swish på telefonnummer 1235200787 eller pengar i ett märkt kuvert som lämnas till handledare.

Teater

På torsdag 7 februari ska år 9 på teater i Louis DeGeer. Dagen börjar utanför entrén vid Louis DeGeer klockan 08.45.

Gymnasieval

Det har upptäckts ett fel i ansökan till gymnasiet på www.gymnasiestudera.se. Elever har inte kunnat göra språk- och/eller inriktningsval på vissa sökningsbara alternativ. Elever som har sökt följande program på dessa gymnasieskolor behöver logga in och kontrollera sina ansökningar:

Ekonomiprogrammet på Ebersteinska gymnasiet
Naturvetenskapsprogrammet på Ebersteinska gymnasiet
Teknikprogrammet på Ebersteinska gymnasiet
Tvärvetenskap på Hagagymnasiet
Samhällsvetenskapsprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola

Läxa

Engelska (Luisas och Agnetas grupp): De ska vara klara med uppgifterna i häftet "Nightmare in Yellow" inklusive grammatikuppgifterna. Louisas grupp har även glosor.
Spanska (Tapias grupp): Glosor till onsdag vecka 6.
Spanska (Luisas grupp): Glosor till onsdag vecka 6.
Franska: De ska vara klara med översättningen av fakta om Paris.

Prov

Musik: 9A har musikprov onsdag 6 februari. Provet kommer ske under musiklektionen och bestå av två olika delar, populär musikhistoria och instrumentlära. Allt material finns delat med eleverna på OneDrive i mappen musik åk.9. Eleverna har också under lektionstid arbetat och fått genomgångar i populär musikhistoria och instrumentlära. Måndag vecka 6 är Gusten tillgänglig på stugtid för studiehjälp.
Spanska: Onsdag 13 februari.
Kemi: 15 februari för båda klasserna.

Viktiga datum under vårterminen

12 februari – Föräldramöte klockan 18:00
15 februari – Sista ansökningsdag till gymnasiet
18 februari till 22 februari – Sportlov
12 mars – Nationellt prov i svenska
14 mars – Nationellt prov i svenska
24 mars till 28 mars – Vinterresa till Idre
29 mars – Eleverna i år 9 är lediga
3 april – Nationellt prov i NO
9 april – Nationellt prov i engelska
11 april – Nationellt prov i engelska
15 april till 22 april – Påsklov
24 april – Föräldraråd klockan 18:30
1 maj – Eleverna är lediga
7 maj – Nationellt prov i SO
9 maj – Nationellt prov i SO
15 maj – Nationellt prov i matematik
17 maj – Nationellt prov i matematik
22 maj – Friidrottsdag på Borgsmo IP
30 maj till 31 maj – Eleverna är lediga
6 juni till 7 juni – Eleverna är lediga
12 juni – Skolavslutning i Matteus kyrka

Trevlig helg
Frida, Johan, Rebecca, Sandra och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 4 år 9 Vecka 6 år 9 »

Per Blomberg