Sök till Jönsbergska

Vecka 6 år 9

Hej på er.

Gymnasieval

Nu går vi in på sista veckan för ansökningen till gymnasiet. Sista ansökningsdagen är 15 februari. Kom ihåg att spara ert val genom att trycka på knappen spara. Skriv även ut kvittensen, skriv under och lämna till Johan.

Nu har det framkommit ytterligare fel i ansökan till gymnasiet på www.gymnasiestudera.se. Elever som har sökt Nyströmska gymnasiet som något alternativ behöver gå in och kontrollera sina ansökningar och skriva ut en ny kvittens.

Föräldramöte

På tisdag 12 februari klockan 18.00 är det föräldramöte. Vi träffas i matsalen för gemensam information och delar sedan upp oss klassvis.

Prova på idrott

Som alla känner till så är skolans idrottsprofil allmän och vi arbetar med många olika idrotter under varje läsår. Vi idrottslärare tycker att vi har en bra bredd och variation av aktiviteter. Samtidigt vill vi gärna hitta olika tillfällen där eleverna kan få prova på idrotter som är lite mer ovanliga eller svåra för oss att genomföra i skolans idrottshall eller närområde. Vi vet att många av er föräldrar på skolan har ett stort idrottsintresse och är involverade i olika idrottsklubbar. Vi vänder oss därför till er och frågar om ni har några ingångar hos någon förening till att kunna ta emot en eller flera klasser. Alla typer av idrotter som vi ej har i vår dagliga undervisning är av intresse. Skicka i så fall gärna ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Tack på förhand! /Idrottslärarna

Läxa

Engelska (Luisas grupp): Oregelbundna verb.
Spanska (Tapias grupp): På onsdag har min grupp i spanskan prov på kapitel 10-12 i Vale 8-boken. På OneDrive har eleverna tillgång till översättningarna till varje kapitel samt en checklista på vad som förväntas kunna till provet.
Spanska (Luisas grupp): Prov på onsdag. Allt information om provet finns på OneDrive.
Tyska: Till nästa vecka ska du träna på de dialoger som skrevs i den röda boken under v. 6. Dialogernas teman är "vägbeskrivning" och "restaurang/café". Träna så du känner dig säker på fraserna, så att du förbereder dig inför de muntliga test som äger rum senare under vårterminen.

Prov

Spanska: Onsdag 13 februari. Titta på OneDrive.
Kemi: Fredag 15 februari för båda klasserna.

Viktiga datum under vårterminen

12 februari – Föräldramöte klockan 18:00
15 februari – Sista ansökningsdag till gymnasiet
18 februari till 22 februari – Sportlov
12 mars – Nationellt prov i svenska
14 mars – Nationellt prov i svenska
24 mars till 28 mars – Vinterresa till Idre
29 mars – Eleverna i år 9 är lediga
3 april – Nationellt prov i NO
9 april – Nationellt prov i engelska
11 april – Nationellt prov i engelska
15 april till 22 april – Påsklov
24 april – Föräldraråd klockan 18:30
1 maj – Eleverna är lediga
7 maj – Nationellt prov i SO
9 maj – Nationellt prov i SO
15 maj – Nationellt prov i matematik
17 maj – Nationellt prov i matematik
22 maj – Friidrottsdag på Borgsmo IP
30 maj till 31 maj – Eleverna är lediga
6 juni till 7 juni – Eleverna är lediga
12 juni – Skolavslutning i Matteus kyrka

Trevlig helg
Frida, Johan, Rebecca, Sandra och Silvie

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 5 år 9 Vecka 7 år 9 »

Per Blomberg