Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 37 år 6

Hej ungdomar och föräldrar i år 6   

Livet i skolan rullar vidare, rutinerna börjar sätta sig. Glöm ej att på måndag 16/9 så är det föräldramöte där vi kommer prata betyg och mycket annat.    

Läxor:     

Matematik till fredag : lila rutorna i kapitel.  

Engelska: Glosor och text till fredag. Finns att tillgå på OneDrive.        

Fysik: (Prov i fysik v 38 – kap 1 om rymden onsdag/fredag) Checklista samt anteckningar på en grundläggande nivå finns på onedrive.  

OBS V.39 Tyska: Text kapitel 2a, s. 12-14 i textboken.    
Glosor kapitel 2a – uttryck och fraser (se glosor.eu) . 
Glosor kapitel 2a+2b (se glosor.eu).  Veta hur Tysklands, Österrikes och Schweiz flagga ser ut, se s. 17 i textboken.     

Skoljoggen 2019   

Onsdagen den 18:e september   

   Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN” och loppet genomförs för 37:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan.     

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Följande samlings-, avpricknings- och starttider för skoldagen gäller (dvs skoldagen börjar vid nedanstående samlingstid för respektive årskurs):      

Samlings- och starttider finns på hemsidan. (År 6 samlas 9.15, och starttiden är 9.30)      

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan.      

Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs.      

Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (from 11.50). Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen.     

Trevlig helg!   
Lisen, Patrik, Joel och Tapia     

Viktiga datum under höstterminen:     

16/9 Föräldramöte    
2/10 Föräldraråd för klassernas representanter (kl.18)     
18/9 Skoljoggen     
4/10 Orienteringsdag     
21-25/10 Temavecka     
28/10-1/11 Höstlov     
20/11 Föräldraråd för klassernas representanter (kl.18)     
10-13/12 + 16/12 Temavecka     
17/12 Fotbollsturnering     
18/12 Julavslutning Matteus kl.15.30-17.00   

Vecka 37 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Nästa vecka är det dags för föräldramöte där vi kommer att informera om nuläget i skolan och vad som kommer att hända den här terminen. Vi kommer bland annat att diskutera och planera JB-natta som år 8 får möjlighet att arrangera varje år. Därtill kommer vi att informera om och diskutera hur vi kan skydda och hjälpa våra ungdomar på nätet. Enligt våra noteringar så är det 8A som står för försäljning av fika. Varmt välkomna, vi ser framemot att träffa er alla igen!

Idrott

Nu på tisdag (17/9) ska eleverna orientera i Smedby. Detta för att träna i mer okänd terräng (vilket är en del i kunskapskravet för orientering) inför orienteringsdagen. Följande upplägg och tider gäller:
8B - Samling 8.30 vid busshållplats "Hustomtebacken", linje 119 i Smedby.
8A - Samling 14.15 eller så fort som möjligt efter avslutad matte-lektion vid busshållplats Hustomtebacken, linje 119 i Smedby. SO-lektionen utgår.

Skoljoggen 2019

Onsdagen den 18:e september

Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN” och loppet genomförs för 37:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan.

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Följande samlings-, avpricknings- och starttider för skoldagen gäller (dvs skoldagen börjar vid nedanstående samlingstid för respektive årskurs):

Samlingstid (avprickning på konstgräsplan): klockan 09.45.
Starttid: klockan 10.00.

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan. Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs. Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (from 11.50). Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen.

Viktiga datum

Vecka 38

Tisdag: Föräldramöte Nätmobbning kl.18.00
Onsdag: Skoljoggen (Fm)
Onsdag: 8A: Har olika verb som läxa till onsdag 18/9. Dokumentet med verben finns att tillgå på OneDrive. 8B: Text + glosor (Vale 7 - Capítulo 15) till onsdag 18/9. Glosorna finns att tillgå på OneDrive. Onsdag: Tyska "Kleider machen Leute" på www.glosor.eu
Fredag: Engelska text + glosor Goodwill s. 12-13. Glosorna finns på www.glosor.eu. Logga in med användarnamn katkor och klicka på english 8.

Vecka 39

Tisdag: SO – prov Franska revolutionen
Fredag: Friluftsdag Orientering

Vecka 40

Tisdag, Onsdag: Engelska Läs och hörförståelsetest
Onsdag: Föräldraråd kl. 18.00
Fredag: Matematik Prov Kapitel 1 - tal

Vecka 41

Onsdag: NO – prov kemi

Vecka 42

Onsdag: Spanska prov

Vecka 43: Temavecka

Vecka 44: Höstlov

Vecka 47

Onsdag: Föräldraråd kl. 18.00

Vecka 50

Måndag: Ordinarie schema
Tisdag- Fredag: temavecka

Vecka 51

Måndag: temavecka
Tisdag: Innefotbollsturnering
Onsdag: Julavslutning Matteus kl. 15.30 - 17.00

Vecka 37 år 4

Hej!

SO

Nästa vecka måste alla elever ha med sig foton till tidslinjen. Eleverna behöver ha koll på viktiga händelser under deras liv från födelse fram till idag. Prata gärna igenom detta hemma och skriv ner och ta med till skolan.

Idrott

Ha koll på när det är ute- respektive inneidrott. Finns på separat schema på hemsidan eller i appen. Tänk på att ha kläder efter väder. Det blir lite kallare framöver.

Engelska

Vi tipsar om bokens hemsida https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/ . På denna finns texterna inspelade samt en del övningar kring glosorna i kapitlet. Man klickar sig enklast fram genom att välja språk “engelska” och utbildningsnivå “4-6” och väljer sedan What’s up 4.

Matematik

Nu har vi kommit igång och börjat räkna ordentligt i matematikboken. Den är uppdelad i 6 stycken kapitel och varje kapitel är uppdelad i olika avsnitt. Varje avsnitt består av tre stycken nivåer, 1, 2 och 3, där nivå 1 är den enklaste och nivå 3 är den mer avancerade. Samtliga elever måste hinna räkna minst nivå 1 och 2 i varje avsnitt. Hinner de inte får de ta hem och räkna. Eleverna har fått ut planeringar som visar när varje avsnitt ska vara färdigt. Vi lärare hjälper eleverna och strukturerar deras räknande så de vet hur de ska arbeta för att nå så långt som möjligt. Målet är att de senare ska kunna sköta den planeringen mer självständigt. Eleverna rättar själva sina uppgifter med facit som finns att tillgå under lektionstid. Har ni några frågor om matematiken tar ni kontakt med Malin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) eller Johan (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Informationssamtal

Det finns föräldrar som inte har bokat in samtal än. Gå gärna in på den bifogade länken i mailet och hitta en tid som passar. Hittar ni ingen tid som passar ta gärna kontakt med en av handledarna.

Läxor:

Båda grupper har engelskaläxa till torsdag vecka 38. Glosor skriftligt och muntligt. Kunna läsa och översätta ”The Clarks” på sidan 14-15, kapitel 3.

Viktiga datum under höstterminen

18 september – Skoljoggen
2 oktober – Föräldraråd klockan 18.00
4 oktober – Orienteringsfriluftsdag
21-25 oktober – Temavecka
29 oktober till 1 november – Höstlov
20 november – Föräldraråd klockan 18.00
10-16 december – Temavecka
13 december – Luciafirande samt rörelseverk år 9
17 december – Fotbollsturnering inomhus i idrottshallen
18 december – Julavslutning Matteus kyrka klockan 15.30-17.00

Trevlig helg
Christoffer, Frida, Johan och Silvie

Vecka 37 år 9

Hej alla elever och föräldrar!

Under veckan har eleverna fått ut sina PRAO- lappar. Dessa ska vara inlämnade igen senast fredagen 4/10.

På onsdag nästa vecka 18/9 kör vi höstens föräldramöte kl. 18.00. Innehållet under mötet kommer främst vara fokuserat på gymnasievalet (Johan informerar) samt klassresan.

Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN” och loppet genomförs för 37:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan.

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 07.30 i skolans entré). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Se hemsidan för samling- och starttider.

Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan.

Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs.

Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skåpsnycklarna samlas in vid start och återfås efter målgång. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema (from 11.50). Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen.

Vi handledare vill informera om att på grund av Nationella Prov kommer ingen ledighet beviljas på tisdag, onsdag och torsdag vecka 50 eller på måndag vecka 51.

På fredag nästa vecka kommer eleverna orientera i Smedby, som förberedelse inför examinationen veckan därpå. 9A samlas vid busshållplats Hustomtebacken vid Lidagatan (samma som förra året) kl. 12.00 när idrottslektionen börjar. 9B samlas på samma plats kl 13.00. BAS:en utgår därför denna vecka och eleverna slutar på plats när de är klara eller senast 15.00.

Läxor:

Sp: Text + glosor från Vale 8 - Capítulo 10 till onsdag 18/9. Glosorna finns att tillgå på OneDrive.

Ty: Läs på följande i ditt häfte med testmaterial.
-Klädesplagg, s. 29.
-Handla kläder (fraser), s. 54
-Prata om väder och årstider, s. 74-75

Fr: till fredag: "Fenêtre ouverte" Glosor på www.glosor.eu. Även läsa och lyssna på texten på www.ovningsmastaren.se

SO: Prov Vecka 40 i samhällskunskap. onsdag för 9A, torsdag för 9B.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Luisa Sandell, Christoffer Hagsell och Sofia Nysten.

HT-19

v. 38 Onsdag: Skoljoggen. Föräldramöte år 9, kl. 18.00
v. 39 Fredag: Orienteringsexamination
v. 40 Onsdag: Föräldraråd kl. 18.00
v. 42 PRAO år 9
v. 43 PRAO år 9
v. 44 Höstlov
v. 45 – 50 Nationella prov muntligt startar
v. 47 Föräldraråd kl. 18.00
v. 50 TEMA- vecka. Fredag: Lucia, Rörelseverk
v. 51 Måndag: TEMA-vecka fortsättning. Tisdag: Innefotbollsturnering. onsdag: Julavslutning Matteus Kyrka kl. 15.30- 17.00

Per Blomberg